U svijetu ludila

3 podcasta o mentalnom zdravlju koja stvarno pomažu

Savjet: kritički slušajte savjete i analize, ovi podcasti nisu zamjena za terapijski rad kod licenciranih psihologa i psihijatara.
Lifestyle / Zdravlje | 22. 10. 2023. u 10:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Briga o sebi ima različite oblike djelovanja, a jedan je sigurno aktivno slušanje. Podcasti su sjajan medij za zaustaviti svoje misli, ne imati dodatne vizualne podražaje i naučiti nešto novo.

Ovaj put vam preporučujem tri: jedan predlaže vođenu meditaciju, drugi podosta holistički pristupa fenomenu anksioznosti, a treći se protivi tzv. psihobrbljanju. Savjet: kritički slušajte savjete i analize, ovi podcasti nisu zamjena za terapijski rad kod licenciranih psihologa i psihijatara, piše Gloria

1. Meditation Minis Podcast

Meditacija iz različitih duhovnih praksi oduvijek je bila preporuka ili gotovo pa glavni sastojak ozbiljnijeg rada na sebi. Slušanje razgovora o mentalnom zdravlju je jedna stvar, a druga je, kao što znamo - primjena svakodnevnih savjetodavnih praksi.

Ovaj podcast nudi mikrodoziranje u meditaciji. Svaka epizoda je savršena za 5 do 10 minuta meditacije, onda kada vam je najpotrebnija. Podcast je na ovom linku.

2. The Anxious Truth

Ozbiljan zadatak je ispred sebe ispostavio ovaj podcast. Naime, tematizira sve aspekte anksioznosti kao i relevantne diskusije o drugim mentalnim stanjima, uključujući tjelesni dismorfni poremećaj (BDD). Nemoguće je ne pronaći temu koja će vam biti zanimljiva.

I, kao bonus: nekoliko epizoda je posvećeno pričama o uspjehu, bez pretjerane toksične pozitive. Podcast je na linku.

3. The Hardcore Self-help Podcast

Klinički psiholog Robert Duff u ovom podcastu analizira niz tema koje se odnose na mentalno zdravlje te dijeli i detalje iz svog života i iskustva, a sve zarad kvalitetnog, supstancijalnog razgovora. Bez tzv. psihobrbljanje, koje kako kaže, ne podnosi. Podcast je na linku.

Kopirati
Drag cursor here to close