Otkrivanje mita

Znate li što je sindrom mrtve vagine?

Pobornici sindroma mrtve vagine tvrde da će, ako dođe do prevelikog korištenja vibratora, vagina postati "mrtva", odnosno postat će otporna na bilo kakav podražaj ili užitak.
Lifestyle / Seksualnost | 15. 12. 2017. u 18:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jeste li ikad čuli za sindrom mrtve vagine? Mit je to koji se širi već godinama te zbog njega mnoge žene strahuju od korištenja vibratora.

Naime, sindrom mrtve vagine označava smanjenje vaginalne osjetljivosti zbog učestalog korištenja vibratora. Teorija kaže da žene koje previše koriste vibrator stvore neku vrstu tolerancije na klitorisnu ili vaginalnu stimulaciju te da nakon nekog vremena ne mogu doživjeti orgazam ni na jedan drugi način.

Pobornici sindroma mrtve vagine tvrde da će, ako dođe do prevelikog korištenja vibratora, vagina postati "mrtva", odnosno postat će otporna na bilo kakav podražaj ili užitak.

No ginekologinja Shazia Malik za Metro je izjavila da, unatoč tome što se taj mit širi već godinama, ne postoji nikakav znanstveni dokaz da sindrom mrtve vagine zaista postoji. Shazia kaže da zaista nakon korištenja vibratora može doći do smanjenog osjećaja, no da je to stanje gotovo uvijek privremeno, a isti gubitak osjetljivosti može se dogoditi i nakon porođaja, seksa, tijekom dojenja pa čak i nakon uzimanja hormonskih kontracepcija, piše Index.hr.

Istraživanja su pokazala da smanjena osjetljivost vagine nakon korištenja vibratora u većini slučajeva traje samo sat vremena, a znanstvenici kažu da korištenje vibratora utječe i na privremeni osjećaj u rukama pa je logično da ima i neki privremeni učinak na vaginu.

Druga studija pokazala je da je samo 0,5 posto žena osjetilo smanjenu osjetljivost vagine više od dana nakon korištenja vibratora pa je prema tome moguće zaključiti da sindrom mrtve vagine zaista nije nešto oko čega se treba brinuti.

Dakle, djevojke, nema straha od vibratora. Ako volite, samo izvolite.

Kopirati
Drag cursor here to close