Bitna stavka

Stavite užitak nastranu, evo zašto je seks toliko važan

Lifestyle / Seksualnost | 13. 04. 2014. u 06:49 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada su muškarac i žena u seksualnoj vezi, oni otvaraju vrata svoje intime onako kako to ne rade prema drugima. Ta bliskost i snaga seksualnog otvaranja pruža sigurnost koja može maskirati sve ostale loše aspekte veze i to je razlog zašto opstaju i loše veze.

U emotivnim vezama, seksualnost se po intenzitetu doživljava na sličan način kao afektivna veza s roditeljima u najranijem djetinjstvu. Mladi ili emotivno nestabilni ljudi, kada prekidaju veze, imaju osjećaj gubitka svog identiteta kao malo dijete koje gubi majku prema kojoj nema jasne granice.
Oni nisu u stanju uklopiti u svoju osobnost ono što je u vezi bilo vrijedno, naročito bliskost i intimnost, i doživjeti ih kao dio sebe koji ne mogu izgubiti prekidom s partnerom. Partneri nam zapravo pomažu da pronađemo sebe. Odrasli ljudi, zahvaljujući svom iskustvu, najčešće nauče da sličnu bliskost mogu ostvariti i s drugim osobama.

Ukoliko netko popušta u svojim odnosima sa suprotnim spolom pred prvim impulsom seksualnosti i na tome se zadržava, to je kao da svakoga dana kopa rupu od 5 cm na drugome mjestu, zbog čega nikada neće biti u stanju iskopati bunar i doći do vode.

Kopirati
Drag cursor here to close