Nove upute

Seks tijekom korone: Bez dahtanja i teškog disanja

Ne preporučuje se razmjenjivanje nježnosti, a tijekom seksa s osobom koju ste tek upoznali trebate nositi masku.
Lifestyle / Seksualnost | 23. 06. 2020. u 13:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Služba za javno zdravstvo u New Yorku donijela je nove smjernice za sigurna druženja i seks u vrijeme pandemije koronavirusa. Kako ističu, trenutno je najsigurniji seks onaj s partnerom s kojim živite u istom kućanstvu, a onima koji tek traže partnera i izlaze na spojeve savjetuje se da bliske kontakte smanje na minimum.

Ne preporučuje se razmjenjivanje nježnosti, a tijekom seksa s osobom koju ste tek upoznali trebate nositi masku, prenosi magazin Forbes.

"Teško disanje i dahtanje tijekom seksa mogu proširiti virus", ističe se.

Savjetuje se i da izbjegavate grupni seks.

"Sami ste sebi najsigurniji seksualni partner, odnosno, covid-19 se sigurno ne širi masturbacijom. Pobrinite se da igračke koje koristite operete sapunom i vodom, kao i svoje ruke. Sljedeći najsigurniji partner je onaj s kojim živite. Seks sa samo jednom osobom smanjuje rizik širenja virusa", napominju, piše Index.hr.

"Naše smjernice su veoma realne, svjesni smo da apstinencija tijekom pandemije ne može uspjeti. Kako i inače dajemo ljudima razne preporuke kako povećati svoju sigurnost tako smo to učinili i sad", rekao je Demetre Daskalakis, zamjenik povjerenika za kontrolu bolesti unutar ministarstva zdravstva New Yorka.

Preporučuju i da se, ako ulazite u odnos s osobom s kojom ne živite, raspitate je li imala simptome, je li bila u kontaktu sa zaraženom osobom i slično. Ako je osoba bila pozitivna na koronavirus, treba proći najmanje deset dana od pojave simptoma i tri dana od pada temperature da bi se osoba smatrala nezaraznom. Preporučuje se da izbjegavate osobe koje ste upoznali preko aplikacija i one koji se bave prostitucijom. Izbjegavajte ljubljenje i oralni seks.

Kopirati
Drag cursor here to close