Prema znanosti

Primijetili ste da je u jesen nekako živahnije u spavaćoj sobi?

Otkrit ćemo ti što stoji iza ovog fenomena
Lifestyle / Seksualnost | 25. 10. 2021. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Kako bi saznali kako godišnja doba utječu na naš libido, istraživački tim sa Sveučilišta Ludwig Maximilians u Münchenu proveo je istraživanje. Rezultat istrage prilično je iznenađujući: kako prenosi welt.de, najbolji seks je u jesen. I to ne samo zbog vanjskih okolnosti, nego ima i tjelesnih razloga.

Evo zašto je seks najbolji ujesen

Čim počne mračna sezona i vani postane hladnije, automatski provodimo više vremena u svoja četiri zida. Naravno, u ugodnoj i romantičnoj atmosferi također žudimo za bliskošću. Prema znanstvenicima, postoje i drugi razlozi zašto imamo bolji seks na jesen nego u bilo koje drugo doba godine, piše miss7.

Naime, naša se tijela također prilagođavaju godišnjim dobima, što se može prepoznati prvenstveno po proizvodnji hormona: razina muškog testosterona dostiže svoju najveću vrijednost u jesen, a proizvodnja estrogena je također najveća u ženskom tijelu u ovom trenutku.

To dovodi do povećanja naše želje za seksom. 

Ali, zašto je tomu tako? Fenomen se može objasniti biološki: djeca koja su začeta u tom razdoblju rađaju se ljeti i, zahvaljujući velikoj količini vitamina D, imaju savršene preduvjete za jake kosti i dobar imunološki sustav.

Pametno od prirode! najbolji seks je u jesen najbolji seks seks.

Kopirati
Drag cursor here to close