Istraživanje

Ovo su ženama najčešći razlozi za razvod

Suprotno očekivanjima, bračna nevjera nije na prvom mjestu razloga
Lifestyle / Seksualnost | 04. 07. 2018. u 20:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potaknuti velikim brojem brakova koji danas završavaju razvodom, servis za upoznavanje NextLove, namijenjen razvedenim i samohranim roditeljima, anketirao je na svojim internetskim stranicama 43 tisuće žena o razlozima zbog kojih su svojim partnerima rekle zbogom.

Suprotno očekivanjima, bračna nevjera nije na prvom mjestu razloga, nego različiti životni ciljevi partnera, dok kao treći najčešći razlog za razvod korisnice ovog servisa navode neprestane svađe s partnerom.

'Nevjera se ponekad čak pokaže kao učinkovito sredstvo za spašavanje braka, ali puno češće je razlog njegovog raspada', komentirao je za Daily Mail izvršni direktor servisa NextLove Sigurd Vedal.

U anketi ovog servisa 29.2 posto žena kao razlog razvrgavanja braka navelo je preljub, a Vedal napominje kako nedostatak zajedničkih životnih interesa partnera, koji je najčešći uzrok raspada braka, može biti i povod za prevaru.

Četvrto mjesto zauzima nedostatak intimnosti s muževima. Većina žena želi aktivan seksualni život i ako ga ne dobije u vlastitoj spavaćoj sobi potražit će ga negdje drugdje, što vodi brak u propast, piše Tportal.

'Nedostatak intimnosti rezultira parovima koji vode potpuno odvojene živote i može uništiti brak', objašnjava Vendal i otkriva kako se veliki broj muškaraca i žena prijavljuje na njihov servis zbog ovakve situacije u vezi.

Mentalna bolest peti je uzrok raspada brakova i zauzima udio od 5.6 posto. Život s partnerom narušenog mentalnog zdravlja vrlo je izazovan i unatoč ogromnim naporima uloženim u spas braka, on se vrlo često raspada.

S pet posto odgovora ispitanica, na šestom mjestu slijedi loše ponašanje partnera, a ovim je odgovorom obuhvaćeno osim neprihvatljivog fizičkog ponašanja i ono emocionalno, kao i u upravljanju financijama.

Dosadu kao ubojicu odnosa navelo je 4.2 ispitanica, dok se iza nje na osmom mjestu nalazi znatno ozbiljniji problem - tjelesno zlostavljanje. Na posljednja dva mjesta našli su se problemi u kućanstvu i s novcem.

Vendal smatra kako rezultati ankete prilično dobro oslikavaju najčešće razloge zbog kojih žene odustaju od braka i traže razvod i napominje da je dobra stvar u svemu što su nakon njihovog raspada spremne ljubavi pružiti drugu šansu.
 

Kopirati
Drag cursor here to close