7 namirnica koje će poboljšati vaš seksualni život

Hrana može igrati veliku ulogu u poboljšanju vašeg seksualnog života.
Lifestyle / Seksualnost | 11. 05. 2018. u 18:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zdrav seksualni nagod definitivno je povezan s vašim fizičkim i emocionalnim životom. Zato ne iznenađuje činjenica da hrana može igrati veliku ulogu u poboljšanju vašeg seksualnog života.

1. Avokado - može poslužiti kao afrodizijak zbog nevjerojatnog bogatstva nezasićenih masti i niske razine zasićenih masnoća što ih čini dobrim za vaše srce, vaše arterije, ali i prokrvljenost drugih organa.

2. Bademi - za njih se odavno tvrdi da povećavaju strast, djeluju kao seksualni stimulans i pospješuju plodnost. Kao i šparoge, bademi su hranjivi i bogati mineralima poput cinka i selena koji su važni za seksualno zdravlje i reprodukciju.

3. Jagode - Studija iz 2008. godine otkrila je da muškarci i žene postaju seksualniji ako nose crvenu boju. Jagode su izvrstan izvor folne kiseline i vitamina B koji pomaže u odstranjivanju poremećaja kod rađanje djece, a može utjecati i na visoki broj spermija kod muškaraca.

4. Kamenice - baš i kao i druge školjke i kapice sadrže spojeve koji povećavaju razinu testosterona i estrogena. Povećanje hormonske proizvodnje u mnogim slučajevima utječe na povećanu seksualnu želju. Kamenice su također izvrstan izvor cinka koji utječe na cirkulaciju krvi u spolnim organima oba spola.

5. Losos - poznat je po visokoj razini zdravih omega - 3 masnih kiselina. Ružičasta riba, poput tune, mogla bi biti ključna za poboljšanje vašeg seksualnog života. Omega - 3 pomaže u sprečavanju nakupljanja plaka u vašim arterijama čime se poboljšava protok krvi kroz vaše tijelo.

6. Smokve - ovi smiješni i fini plodovi kroz ljudsku su povijest služili za povećanje plodnosti te kao izvrstan afrodizijak jer su pune topivih i netopivih vlakana.

7. Citrusi - svi članovi ove tropske plodne obitelji superbogati su antioksidansima, vitaminom C i folnom kiselinom, od kojih su svi navedeni bitni za muško reproduktivno zdravlje, piše Večernji.

Kopirati
Drag cursor here to close