Donacija

Obitelj Gabriel uručila vrijednu donaciju Udruženju za Down sindrom Mostar

Lifestyle / Seksualnost | 05. 09. 2017. u 10:50 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Đemila Talić Gabriel, počasna konzulica BiH za regiju Novi Južni Wales i istaknuta humanitarka, sa suprugom Chrisom Gabrielom boravila je u posjeti Udruženju za Down sindrom Mostar, gdje je s čelnicima udruženja razgovarala o svim problemima s kojim se susreću njezini članovi, te se družila i razgovarala s djecom iz ovog udruženja.

Prilikom posjete bračni par Gabriel uručio je donaciju udruženju koja će biti dovoljna za plaćanje logopeda za dvadeset i troje djece, kao i za ostale potrebe u narednih šest mjeseci.

Naime, obitelji s djecom s posebnim potrebama u BiH svakodnevno se susreću s brojnim teškoćama, nemarom nadležnih, ali i institucija, a djeca su najčešće diskriminirana. Rijetki su svijetli primjeri pomoći i podrške ovim obiteljima ili udruženjima koja se bore da djeci osiguraju sve što im je potrebno.

''Razlog naše posjete je taj što smo u akciji 'Iznajmljivači sa srcem' upoznali dvogodišnjeg dječaka Josipa Marića iz Mostara, koji s obitelji boravi u Neumu kao naš gost. Jednostavno, oboje smo se zaljubili u njega. U razgovoru s Josipovim roditeljima smo saznali koje su potrebe ove djece, te na koji način oni nastoje prevladati poteškoće. Sve to nas je ponukalo da posjetimo udruženje i pomognemo. Djeca su nas s radošću dočekala, a njihov osmijeh nema cijenu. Upoznali smo i dvadesetjednogodišnju Dariju Delić, koja je od rujna prva zaposlena osoba sa Down sindromom u Mostaru, a tek druga u Bosni i Hercegovini. Pričala nam je o prvim danima na poslu'', kaže Đemila Talić Gabriel.

Želja im je, kako kažu, da skrenu pažnju na probleme obitelji s djecom s posebnim potrebama, s nadom da će i druge animirati da se zainteresiraju i pomognu ovakvim udruženjima.

Kopirati
Drag cursor here to close