karezza

Novi seks trend koji dolazi bez orgazma

Može li seks bez orgazma ipak imati sretni završetak? Oooo da.
Lifestyle / Seksualnost | 24. 03. 2021. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Cosmopolitan / Ilustracija

Pitaš se što mi je prolazilo kroz glavu dok sam ležala na krevetu nogu prekriženih iza glave, čekajući da on penetrira u mene straga? Glumeći ovaj seksi perec, zapitala sam se naglas: “Je li ovo uopće moguće? I je li… zabavno?”, na što mi je dečko odgovorio: “Pa… mislim da je?”

Na portalu cosmopolitan.hr objavljeno je iskustvo jedne djevojke koji prenosimo u cijelosti. 

No, vratimo se na početak. Moj trenutni dečko i ja u vezi smo već neko vrijeme; točnije, osam punih godina i onda još malo. Ipak, to nas ne sprječava da svoj seksualni život održavamo vrijednim filmova za odrasle. Zapravo, ne pada mi na pamet što dosad nismo isprobali - na brodu, u gumenjaku, sprijeda, straga… jela sam krofne s njegovog penisa, zaboga!

Užitak

Drugim riječima, seksamo se poput porno zvijezda koje se pripremaju za ulogu života i u tome jako uživamo. S druge strane, umorna sam. Jako sam umorna. Postoji samo određeni broj načina na koje se možeš pozicionirati prije nego nešto istegneš.

A onda sam se susrela s “karezzom”, osjećajanim, senzualnim odnosom s naglaskom na povezanost. Bitna razlika između uobičajenog seksa i ove staro-nove vrste umjetnosti je ta da karezza orgazme tretira kao ugodan bonus, ali ne i zvijezdu predstave. Sam izraz potječe od talijanske riječi “carezza” (dodir) i, iako koncept postoji još od 1844. Godine i dobro je poznat u tantričkom svijetu, tek sada pronalazi svoj put u spavaću sobu “običnih ljudi”.

Da bi stvar bila bolja, stručnjaci tvrde kako će, ako je dobro izvedena, karezza seks transformirati u čudesnu fuziju obostranog užitka.

Da raščistimo par stvari, ja definitivno nisam tip cure koja će partnera duboko gledati u oči, uživajući u klimaksu nježno ispuštajući suze radosnice, ali kao što sam već rekla, i meni su potrebne pauze od svog uobičajenog akrobatski nabijenog seksualnog života. Osim toga, koga ne bi privukla ideja u kojoj ćete tvoj partner i ti na trenutak postati jedno i osjetiti nešto što se može opisati jedino kao “izvan ovoga svijeta”?

“Pokreti u karezzi obično su vrlo spori budući da ne jurimo prema ikakvom konačnom cilju poput orgazma”; kaže dr. Laurel Steinberg, klinička seksologinja i stručnjakinja za veze.

“Umjesto toga, naglasak je na dodirima, držanju i trljanju.” Drugim riječima, naglasak je na putovanju, a ne na odredišnoj točki. I, iako je penetrativni seks i dalje dopušten, ova vrsta odnosa vrti se oko predigre. Na steroidima.

Rezultat? Potpuno nova razina osjećaja. Istraživač seksa, Steve McGough ističe: “Naši digitalno prekomjerno stimulirani u velikoj su nas mjeri natjerali da izgubimo povezanost s nekim dubljim djelovima samih sebe.” Zahvaljujući ovom sve popularnijem načinu vođenja ljubavi, svojim umovima dajete priliku da se ponovno povežu, ali i tebi da se ponovno povežeš s vlastitim tijelom.

Idemo polako. Jaaaako polako.

Subotnja večer bila je naš prvi test. Svjetla su bila prigušena, u pozadini je svirao The Weeknd, a dečko i ja bili smo potpuno spremi isprobati u doznati u čemu je tajna. Pogledali smo se ravno u oči i jedno drugome obećali da se nećemo početi smijati bez obzira na to koliko će situacija (možda) biti neugodna.

Prvih sat vremena proveli smo potpuno obučeni uživajući u poljupcima i laganim dodirima. Bilo je teško oduprijeti se požurivanju na samom početku, ali onda je postalo… bolje? Osjetiti njegovu erekciju preko hlača, ali ne biti u mogućnosti išta učiniti bilo je frustrirajuće na najbolji mogući način. Masirali smo si stopala - što mi se na početku činilo kao odvratna ideja, ali sam s vremenom postala toliko napaljena da me svaki komadić gole kože dodatno uzbuđivao.
Zatim smo se postepeno počeli svlačiti, skrećući pogled jedno s drugoga samo kako bi pronašli gumbe i patente. Po prvi smo se put stvarno dobro pogledali što me u potpunosti izluđivalo jer je svaka stanica u meni željela da me zgrabi i uđe u mene. Potpuno goli, pridavali smo pozornost svakom djeliću naših tijela, istražujući ih prstima, a onda usnama, počevši od 10 minuta raja s njegovom glavom među mojim nogama. Onda smo se nastavili ljubiti uzimajući kratke pauze u kojima smo uživali u pogledima i dugim zagrljajima. Kada smo napokon došli do onog pravog seksa i to u misionarskoj pozi, cijela je priča trajala otprilike jednu minutu. Ipak, orgazam smo doživjeli zajedno i to u identično vrijeme. Nakon seksa, ostali smo ležati u zagrljaju prije nego smo u isti glas rekli: “Wow, ovo je bilo odlično.”

Osvrt na karezzu

Unazad gledajući, imam nekoliko stvari koje želim reći. Prvo: ljubljenje je najbolji osjećaj ikad! Ponovno sam se osjećala poput tinejdžerice, a sav onaj kontakt očima naveo me da shvatim da zapravo vrlo rijetko stvarno gledam svog dečka. Čepiće u uši za vas alergične na ove sentimentalne komentare, ali naš me mali eksperiment podsjetio na to koliko mi je privlačan i koliko ga volim. Bez pretjerivanja, ta je večer bila čarobna i kad bi tim osjećajem mogla puniti boce i prodavati ga, bila bih bogatija od Elona Muska.

S time na umu, karezza vjerojatno nije nešto što bih prakticirala jednog uobičajenog četvrtka. Zapravo, na ovu vrstu seksa gledam kao na nešto što bih svima preporučila bar tu i tamo kao podsjetnik na vaše osjećaje ili kao na nešto čime ćete se, nakon svađe ili odvojenosti, ponovno povezati. S time se složio i moj dečko unatoč tome što je obožavao osjećaj povezanosti u kojemu smo oboje uživali. Da se razumijemo, nema ništa loše u našim uobičajenim rutinama (obrnuta kaubojka može biti jednako uzbudljiva i orgazam je baš UVIJEK super stvar), ali ponekad se jednostavno ne želiš zapetljati poput prezle. Nismo grickalice, mi smo cijeli prokleti obrok.

Kopirati
Drag cursor here to close