Pokloni marku za ružičastu traku

Humanitarnom akcijom Mercator se uključio u borbu protiv raka dojke

U cilju podizana svijesti o raku dojke i sa namjerom da upozna žene sa mogućim simptomima radi ranog otkrivanja ove opake bolesti, Mercator je realizirao humanitarnu akciju ''Pokloni marku za ružičastu traku''.
Lifestyle / Seksualnost | 08. 11. 2017. u 18:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

PR  / Pokloni marku za ružičastu traku

Mjesec listopad je službeno proglašen mjesecom borbe protiv raka dojke a bitku  protiv ove opake bolesti svake godine izgubi oko 500 žena u Bosni i Hercegovini.

U cilju podizana svijesti o raku dojke i sa namjerom da upozna žene sa mogućim simptomima radi ranog otkrivanja ove opake bolesti, Mercator je realizirao humanitarnu akciju ''Pokloni marku za ružičastu traku''.

''Povodom povratka Mercatora na tržište Bosne i Hercegovine, realizirali smo humanitarnu akciju ''Pokloni marku za ružičastu traku''. U suradnji sa članicama udruženja za borbu protiv raka dojke ''Rubin'' i  ''Iskra'', kupcima su u Sarajevu i Banja Luci dijeljene brošure, skretana je pažnja na značaj ranog otkrivanja simptoma bolesti, odgovarano je na brojna pitanja i dijeljene su ružičaste trake, univerzalni simbol borbe protiv raka dojke.

Ohrabruje nas činjenica da i ovakve akcije potiču žene na značaj ranog otkrivanje simptoma ove bolesti. Željeli smo poručiti našim majkama, suprugama, kćerkama i bakama,  da uzmu zdravlje u svoje ruke i podići svijest kod žena da se ova bolest može pobijediti ako se otkrije na vrijeme.

Našim kupcima smo dali mogućnost da se uz simboličnu donaciju, uključe u ovu humanitarnu akciju i za to budu počašćeni ukusnim muffinima. Za tri dana trajanja akcije, podijelili smo preko 4000 muffina a prikupljena sredstva smo uručili Udruženjima za borbu protiv raka dojke'', rekao je direktor društva Ahmet Koštreba.

Karcinom dojke je najčešće maligno oboljenje žena u cijelom svijetu pa i kod nas u Bosni i Hercegovini. Prema nekim podacima, svake godine u Bosni i Hercegovini od 1600 do 2000 žena oboli od ove opake bolesti i na ovaj način smo željeli ukazati na značaj samopregleda, kao važnog dijela zdravstvene kulture i uloge u ranom otkrivanju promjena na tijelu.

Danas je u Mercator centru Ložionička i Mercatoru centru Borik izvršeno uručenje sredstava koja su prikupljena u ovoj humanitarnoj akciji.

Direktor društva Ahmet Koštreba i direktorica marketinga Irena Miličević su članicama Udruženja za borbu protiv raka dojke ''Rubin'' uručili simboličnu plaketu, a u Banja Luci je plaketu Udruženju ''Iskra'' uručio direktor Mercatora za područje RS Nedeljko Maličević.

Mercator će i dalje podržavati humanitarne akcije i sve inicijative koje su značajne za zdravlje ljudi, obrazovanje i opći napredak društva.

Kopirati
Drag cursor here to close