Uznemirivanje

Dvije od tri mlade žene izložene seksualnom uznemiravanju na ulici

CBS je podijelio rezultate studije o seksualnom uznemiravanju među mladićima i ženama u dobi od 12 do 25 godina.
Lifestyle / Seksualnost | 02. 02. 2022. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije od tri mlade žene u Nizozemskoj izložene su seksualnom uznemiravanju na ulici, pokazuju podaci Nizozemskog ureda za statistiku (CBS), javlja Anadolu Agency (AA).

CBS je podijelio rezultate studije o seksualnom uznemiravanju među mladićima i ženama u dobi od 12 do 25 godina.

Istraživanje kojim je obuhvaćeno razdoblje od veljaće 2020. do travnja 2021. godine pokazalo je da je 67 posto mladih žena izloženo seksualnom uznemiravanju na ulici. Kod suprotnog spola, s ovim problemom susreće se svaki treći muškarac.

Zabilježeno je da je polovica mladih žena koje su sudjelovale u istraživanju uznemiravano zviždanjem, dok je 40 posto uznemiravano telefonskim pozivima, dobacivanjem ili vikanjem.

Navedeno je također da je 21 posto žena kazalo kako su primijetile da ih uznemirivači prate, a čak 85 posto ispitanica se ne osjeća sigurno na ulici.

Stopa seksualnog uznemiravanja kod starosne dobe između 18-21 penje se čak na 75 posto (tri od četiri), a 70 posto maloljetnica (u dobi 14 do 18 godina) izjavilo je da su bile seksualno uznemiravane barem jednom tijekom razdoblja istraživanja.

Navedeno je da su u slučajevima seksualnog uznemiravanja žrtve uglavnom ignorirale situaciju nereagirajući.

Širom Nizozemske 29. siječnja održani su prosvjedi zbog incidenta seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja koji se dogodio tijekom natjecanja "The Voice od Holland", koji je povučen iz programa jer je jedan od ljudi priznao da je natjecateljicama slao eksplicitne poruke. Od vlasti je zatraženo da donese zakonske izmjene koje će bolje zaštititi žene u poslovanju.

Kopirati
Drag cursor here to close