Usavršavanje

Djelatnici Doma zdravlja Mostar učili o naprednom održavanju života kod djece

Lifestyle / Seksualnost | 28. 09. 2017. u 07:00 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Napredno održavanje života kod djece“ stručna je obuka koju su prošli svi liječnici i tehničari hitne službe Doma zdravlja Mostar u caritasovoj ustanovi za obrazovanje EMAUS Mostar.

Suradnja ravnateljstva Doma zdravlja s ravnateljicom Emausa ovoga puta je realizirana kroz intenzivnu obuku usavršavanja medicinskih djelatnika hitne pomoći s pismenim i praktičnim ispitom koji su, nakon intenzivnih vježbi, uspješno položili svi djelatnici hitne službe Doma zdravlja.

''Treneri stručnjaci su bili pedijatri Daniela Kraljević, Vladimir Jegdić i Borko Rajič, koji su nesebično podijelili s polaznicima svoje zavidno iskustvo i medicinsko znanje, prvenstveno na teme napredne reanimacije u dječjoj dobi, opskrbe teško bolesnog djeteta, te najčešća hitna stanja u pedijatriji kao što su astma, bronhitis, laringitis, gastroenteritis, epilepsija i konvulzije“, zaključila je ravnateljica ustanove Emaus, MA Tanja Raič Tarčuki.

Ravnatelj Doma zdravlja Mostar, dr. Mario Kordić je iskazao veliko zadovoljstvo i pohvale na inicijaciji ovakavog događaja u nadi da će se ova suradnja nastaviti i u buduće, što je istaknuo na samom početku radionice, navedeno je na stranici Doma zdravlja Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close