Klapa s mora

Poslušajte 'Mižerju' - pjesmu s kojom Hrvatska ide na Eurosong

Lifestyle / Putujte s nama | 27. 02. 2013. u 14:19 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Hrvatskoj radioteleviziji danas je predstavljena „Klapa s mora“, kako glasi službeni naziv klape koja će ove godine 14. svibnja predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Švedskoj pjesmom „Mižerja“ autora Gorana Topolovca, piše Hrt.hr.

HRT se ove godine odlučio za klapski izričaj za svoj nastup na Eurosongu jer se radi o tradicionalnoj domaćoj glazbi, a koju je i UNESCO uvrstio na popis nematerijalne baštine u Europi, kazao je Aleksandar Kostadinov, šef hrvatske delegacije na Eurosongu najavljujući izvedbu pjesme.

Hrt.hr piše kako je članove klape odabralo je povjerenstvo u sastavu Velimir Đuretić, tadašnji v.d. urednik Zabavnog programa HRT-a, Nikša Bratoš, glazbeni producent i Mojmir Čačija, producent klapskog pjevanja.

Upravo je Čačija zaslužan za ime klape, inače posebno oformljene za ovogodišnji hrvatski nastup na Eurosongu.

Klapu čine Marko Škugor, prvi tenor; Ante Galić, drugi tenor; Nikša Antica, bariton; Leon Bataljaku, bariton; Ivica Vlaić, bas i Bojan Kavedžija, bas. Riječ je o mladim pjevačima koji pjevaju u različitim hrvatskim klapama, no zajednički im je entuzijazam prema pjevanju, navodi Hrt.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close