Jason Buzi

Otkriven tajnoviti dobrotvor: Dijelim novac da se zabavim

Lifestyle / Putujte s nama | 11. 06. 2014. u 05:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tajanstveni američki donator koji je na svome računu Twitter @HiddenCash pokrenuo lov na blago u San Franciscu razotkrio je u utorak svoj identitet i poručio da je njegova incijativa potpuno dobrotvorna.

"Prije nekoliko tjedana s prijateljima sam razgovarao o tome kako podijeliti ljudima novac i pritom se dobro zabaviti", rekao je Jason Buzi pred kamerom televizije CNN.

Taj Amerikanac koji se obogatio na nekretninama rekao je da su razmotrili nekoliko mogućnosti. "I zatim smo se zapitali zašto ne ostaviti novac na pojedinim mjestima i putem interneta dati ljudima tragove kako da ga pronađu?", prenosi Hina.

Na svome računu Twitter @HiddenCash Buzi i njegovi prijatelji pokrenuli su u svibnju lov na blago. Tragovi putem tvitova upućuju lovce kako pronaći novčanice skrivene diljem San Francisca, od Palače lijepih umjetnosti do mosta Golden Gate.

"Nova isporuka u SF: pronađite g. Franklina u najvijugavijoj ulici (prema kraju)", govorio je jedan tvit kojega je lovac na blago dešifrirao i pronašao novčanicu od 100 dolara s likom Benjamina Franklina u poznatoj ulici Lombard.

Buzi je ugodno iznenađen što se osim njega zabavljaju i lovci koji po SF-u prate tragove za novčanicama.

"Mnogi ljudi ne vjeruju da je ovo potpuno dobrotvorno. Misle da je riječ o marketinškom triku i da će biti prevareni", no "mi to činimo bez ikakve primisli i pritom se zabavljamo", rekao je Buzi.

Kopirati
Drag cursor here to close