Dobra zabava i raznovrstan sadržaj

Od mora do planina: Vodič za doček Nove godine u Crnoj Gori

Uvijek na istom mjestu, a uvijek drugačija -  Crna Gora nudi dobru zabavu i raznovrstan sadržaj
Lifestyle / Putujte s nama | 20. 12. 2017. u 08:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dobro poznata kao odličan domaćin za ljetne odmore i uživanja, Crna Gora je postala omiljena destinacija mnogih koji novogodišnje praznike žele dočekati u ugodnom ambijentu i dobroj atmosferi.

Postala je sinonim dobre zabave i raznovrsnog sadržaja, a već odavno za turiste nije samo more, nego je i oličenje provoda za novogodišnju noć, ali i dobru zabavu na planini u nekom od svojih ski centara.

Nova godina na Jadranskoj obali

Novogodišnja proslava na otvorenom je trend koji se na ovim prostorima prakticira u posljednjih nekoliko godina, a „blage“ prosinačke noći bez snijega  pogoduju da ovakav vid dočeka bude izbor mnogih. Kao i svake godine Crna Gora će, pored velikog broja gostiju okupiti i najbolje estradne izvođače sa naših prostora.

Tako će Budva, kako i dolikuje gradu koji nisu titulu najboljeg noćnog provoda, sa programom početi već 29. prosinca.  Hladno pivo, S.A.R.S., Bajaga i instruktori, Bijelo dugme, Elemental i Dubioza kolektiv samo su neki od izvođača  koji će u ovih par dana dočeka Nove godine napraviti odličnu atmosferu, navodi se  u priopćenju.

Za Budvom ne kaskaju ni ostali crnogorski gradovi, te će goste u Herceg Novom dočekati Vlado Georgijev i Van Gogh, Bar će uživati u nastupu Marije Šerifović i grupe Plavi orkestar, u Podgoricu će mnogi doći zbog nastupa Tonija Cetinskog, Vlatka Stefanovski i Sergeja Ćetkovića dok se Kotor više orjentisao da goste dočeka uz malo oštriji zvuk izvođačaLetu Štuke, Rambo Amadeus, Partibrejkersi, Električni orgazam, Obojeni program, Let 3 i Disciplina kitchme. 

Gibonni i Željko Joksimović će napraviti odličnu atmosferu u Tivtu a tradicionalno atraktivan program tijekom novogodišnjih praznika organiziraju i hoteli širom Crne Gore.

Cijene smještaja kreću se od 25eura do 100 eura ovisno od lokacije i kvaliteta. Iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore poručuju da je u hotelima, naročito u Budvi, sve manje slobodnog mjesta i pozivaju sve zainteresirane da na vrijeme rezerviraju svoj smještaj.

 Ski Centri u Crnoj Gori

Da Crna Gora nije samo more i dobar novogodišnji provod dokazuju i ski centri poput Žabljaka, Kolašina, Vučje, Lokve i Turjaka  koji su svojim gostima pripremili utabane staze i pristupačne cijene. Za one malo hrabrije i ljubitelje nešto drugačijih zimskih aktivnosti poput snoukajta, hodanja na krpljama, zimskog jahanja konja, džip safarija, uspona na prirodnim i vještačkim stijenama i vožnji motornim sankama idealan izbor je Durmitor, Sinjajevina, Bjelasica i Komovima.

''Nova sezona donosi poboljšan kvalitetu ponude i usluga u svim segmentima turizma.  U Kolašinu je prethodne zime otvoren prvi brendirani hotel na sjeveru Four Points by Sheraton. O zanimanju gostiju za ovaj hotel najbolje govori podatak da je za period katoličkog Božića već rasprodat, a dobar booking najavljen je i tijekom cijele zimske sezone.

Novootvoreni mali hoteli sa visokim nivoom usluge, kao i obogaćena ponuda sa dodatnim wellness i spa sadržajima, značajno su doprinijeli sadržaju ponude smještaja za ovu sezonu kako u primorskom tako u planinskom dijelu Crne Gore'', istaknula je direktorica  Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić.

Povoljne vremenske prilike sa snježnim  padalinama već su dovele prve goste,  a osim domaćih gostiju organizirane ture najavljene su iz susjednih ali i europskih država.

''Da je zanimanje iz godine u godinu sve veće, govori podatak da će ove godine gosti iz Francuske pored hotela Bianca Resort and Spa puniti kapacitete hotela Four Points by Sheraton'', poručuje Radak Kukavičić, a dodala je da će se na skijalištima organizirati dnevne zabave, promocije, tematske radionice i programi za najmlađe posjetioce.

Cijene na bazi polupansiona u hotelima u ski centrima tijekom zimske sezone se kreću od 24€ u hotelima sa 3***, od  35€ u hotelima sa 4****, a u privatnom smještaju od 10€ do 20€ po osobi, u zavisnosti od kategorije i lokacije objekta. Što se tiče cijena ski pasa, na primjer, jednodnevni ski pas za odrasle je 15 eura u Kolašinu (Kolašin 1450) i na Žabljaku (Savin kuk), 10 eura u ski centru Vučje, 8 eura Javorovača, 8 eura na Turjaku. Dnevno iznajmljivanje opreme iznosi se od pet eura do 13 eura ovisno o kom ski centru je riječ.

Crnogorski gradovi pružaju kvalitetan, raznovrstan i dinamičan novogodišnji program a brojni poznati izvođači iz Bosne i Hercegovine zabavljat će goste u Crnoj Gori.

Za one koji nisu su radije za mirnije noći i odmor tu su brojna etno sela poput Montenegro, Jatak, Nevidio, Štavna, Izlazak, Vuković i drugih, koji pružaju udoban smještaj, a tokom zime organiziraju i atraktivne izlete, skijaške aranžmane i uspone.

Kopirati
Drag cursor here to close