Humanitarne kapljice

Jana – voda s porukom pomaže socijalno i egzistencijalno ugroženoj djeci

Lifestyle / Putujte s nama | 22. 12. 2015. u 18:11 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu velike humanitarne kampanje Jane – vode s porukom, izvršena je donacija Udruženju 'Humanost' Zenica.

Janine kapljice prikupljene su za nabavku didaktičkih igračaka i opreme za aktivnosti u Dnevnom centru ovog udruženja, u kome većinom borave djeca pretškolskog i školskog uzrasta i koja dolaze sa društvenih margina, ugrožena i socijalno i egzistencijalno.

Udruženje 'Humanost' postoji od 2006. godine, te već 10 godina uzastopno pruža pomoć onima kojima je to najpotrebnije – djeci, omladini te odraslim osobama sa posebnim potrebama. Glavna odlika ovog udruženja je poštovanje ljudskog dostojanstva koje se postiže solidarnošću. Također, Udruženje 'Humanost' potiče svoje štićenike na vid samomotivacije u procesu pomoći koja mu se nudi po principu 'pomoć uz samopomoć'.

Ova donacija Jane, kojom su osigurane didaktičke igračke za mališane, ali i ostala didaktička oprema koja će služiti starijim štićenicima čime će se obogatiti boravak u Dnevnom centru Udruženja 'Humanost', četvrta je po redu ove godine. Velika humanitarna kampanja Jane proteže se u cijeloj 2015. godini, te su do sada izvršene vrijedne donacije Udruženju EDUS, Konjičkom Klubu Paddock i Mreži 'Volontiram'.

Svi spomenuti ciljevi i realizirani projekti samo su mali dio onoga što se svakodnevno provodi u sklopu projekta 'Voda s porukom'“, s jasnim idejama da u svakoj sljedećoj godini bude još bolji.

Dvije uspješne godine čvrst su temelj, a projekt koji se od svojih početaka realizira sa srcem pokazao je da i u teškim vremenima ne postoji nemoguće.

Pratite nas i dalje na www.vodasporukom.com jer se i u 2016. nastavlja s aktivnostima i novim inspirativnim porukama čiji će cilj i dalje biti – pomagati drugima, jer dobro se dobrim vraća!

Kopirati
Drag cursor here to close