Livno

Humanitarna večer: Prikupljanje sredstva za liječenje Joze Klišanina

Lifestyle / Putujte s nama | 03. 01. 2017. u 15:55 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cafe bar "Pub Amadeus" iz Podhuma pored Livna kao i prošle godine u ovo vrijeme tako i sada organizira humanitarnu večer sa svrhom prikupljanja sredstva za liječenje Joze Klišanina.

Humanitarna akcija će biti organizirana 4. siječnja, a sav dobrovoljni prihod na ulazu u lokal kao i od prodaje pića će biti usmjeren za liječenje Joze Klišanina koji je stradao u prometu.

''Ovim akcijom želimo potaknuti naše mještane da pomognu mladom Jozi, kako bi stao na svoje noge te uživao u životu'', istaknuli su organizatori humanitarne akcije.

Naime, Jozo Klišanin i njegova obitelj zauvijek će pamtiti utorak, 28. srpnja 2015.godine kao jedan od najtežih dana u njihovom životu. Tog dana Jozo je doživio tešku prometnu nesreću na magistralnoj cesti Livno -Tomislavgrad u mjestu Smričani, a od posljedica te prometne mu je nagnječena moždina u kralježnici, pa ne osjeća noge.

Nakon dužeg liječenja na KBC u Firule u Splitu liječnički tim je preporučio daljnju rehabilitaciju u Krapinskim toplicama koja će trajati više od godinu dana.

Troškovi liječenja iznose 24 800 kuna ili 3 300 eura mjesečno te su stoga sredinom prošle godine studenti pokrenuli jednu od humanitarnih akcija kojima su se priključili i sportski klubovi te udruge iz Livna.

Misleći da će moći sami pokriti sve troškove, obitelj je pokušala izbjeći otvaranje kunskog i deviznog računa za pomoć, ali su naposljetku bili prisiljeni to učiniti i prihvatiti pomoć onih koji to žele iskrena srca učiniti.

Jozi je, kažu, potrebna pomoć dobrih ljudia a ukoliko je ne dobije neće moći odlaziti na prijeko potrebnu rehabilitaciju i može ostati nepokretan.

Kopirati
Drag cursor here to close