Koncerti i paryji

Zrće seli iz Hrvatske?!

U Hrvatskoj će se ovog ljeta najviše zabave događati u Šibeniku.
Lifestyle / Zabava | 23. 04. 2021. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U pandemiji koronavirusa najgore je prošla event industrija, koja je na izdisaju, piše hrvatsko izdanje Večernjeg lista navodeći kako je posljednji veliki koncert u zagrebačkoj Areni održala Nina Badrić 8. ožujka 2020. godine, a od tada su otkazani brojni festivali i već dogovoreni nastupi.

Večernjak navodi kako je u Zagrebu otkazan koncert Celine Dion te da je InMusic nedavno otkazan i za ovu godinu.

Dok su europske zemlje pronašle rješenje, pa će se na ljeto održati neki festivali i koncerti, u Hrvatskoj je i dalje status quo. Poduzetnici iz event industrije podsjećaju kako je pandemija najteže pogodila upravo ovaj sektor.

Naime, event industrija godišnje u hrvatski proračun donosi 22 milijarde kuna te zapošljava preko 17.000 ljudi.

Adnan Mehmedović, član Odbora za event industriju udruge Glas poduzetnika i direktor festivala Fresh Island, koji svake godine na plaži Zrće okuplja kremu europske hip-hop scene rekao je kako se nada da će se festival ove godine ipak održati.

Pročitajte još

Ako ne bude mogao prolongirati datum, sve se više bavi mišlju da ga premjesti na Maltu.

''Malta se sve više otvara prema event industriji i pozvali su sve strane festivale da im se jave. Njihova Vlada nudi organizatorima 50 eura za svakog gosta kojeg dovedu, a gostima bi davali čak 200 eura, 100 eura za smještaj i 100 eura za džeparac, uz uvjet da ostanu barem tri dana. Naša je Vlada rekla kako bi nama participirala s 50 posto troškova za PCR testove'', kazao je Mehmedović.

U Hrvatskoj će se ovog ljeta najviše zabave događati u Šibeniku. U uvali Martinska u šibenskom kanalu tamo je lani održan Seasplash festival, koji je najavljen i za ovu godinu, a u Tisnom će se održati i Dimensions i Outlook festivali.

Zanimljivo je, navodi Večernji list, kako će se u Šibeniku ovog ljeta održati i jedini veliki inozemni koncerti u Hrvatskoj. Na Tvrđavi svetog Mihovila rasprodani su koncerti Black Pumas i Jacka Savorettija, a održat će se koncerti i Asafa Avidana i Mostar Sevdah Reunion.

Na Tvrđavi su najavljeni i koncerti Hladnog piva, Silentea i BluVinila, Nipplepeople i Jonathan, Pips, Chips & Videoclips i JR August, Vlatka Stefanovskog, te spektakl Rock The Opera.

Večernjak podsjeća da će se i u susjednoj Srbiji nakon godine pauze održati EXIT festival, kojeg najavljuju kao "simbol pobjede nad pandemijom".

Na petrovaradinskoj tvrđavi nastupaju svjetske zvijezde David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Solomun, Paul van Dyk, Sepultura, Metronomy, Honey Dijon i mnogi drugi.

Kopirati
Drag cursor here to close