Najbolji u regiji

Vila za milijunaše u Hercegovini: Ovdje odsjedaju samo najbogatiji!

Imanje Marija Stanića u Bijači kod Ljubuškog svojim izgledom i dizajnom podsjeća na imućna imanja u Toskani. Riječ je o vrhunski uređenom imanju na 40.000 m², sa sedam kuća za iznajmljivanje.
Lifestyle / Zabava | 12. 04. 2018. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka Adriatic Concierge iz Dub­rovnika, koju je osnovala Spli­ćanka Iris Domazet Maloba­bić, specijalizirana je turistička agencija čiji je posao ispunjenje želja najzahtjevnijih gostiju. Klijenti su najčešće poznati sportaši, bogati poslodavci, političari, prinčevi…

“Radimo u pravilu s individualnim gostima i ispunjavamo njihove zahtjeve od trenutka njihova dolaska u Zračnu luku Dubrovnik ili bilo gdje u našoj regiji. Organiziramo njihove transfere, ispraćaj u hotel, booking vila, izlete, ručkove i večere, iznajmljujemo hotelske usluge, privatne jahte i zrakoplove. I tako sve do njihova odlaska”, pojašnjava Iris Domazet Malobabić, koja ne voli u javnost izlaziti s imenima klijenata jer se njihova anonimnost podrazumijeva.

Središnja agencija

Ipak, na nekim se fotografijama pozna­tih gostiju koji su posjetili Hrvatsku, objav­ljenim u medijima, u pozadini vidi Iris Do­mazet Malobabić. Tako pretpostavljamo da je klijent bio i nogometaš Marcelo Vieira, koji je u Dubrovnik stigao sa suprugom Clarisse Alves, vjerojatno ne samo na odmor nego i kao gost na vjenčanju svoga klupskog kolege Matea Kovačića. Na nekim ih fotografijama vidimo kako šetaju u društvu s Iris. Klijent je bio, a to Iris Domazet Malobabić donekle i priznaje, princ Talal bin Abdulaziz, pokretač inicijative da se žene uključe u politički život Saudijske Arabije. U Villi Pugliesi prošle godine gost je bio Alan Clancy, koji je u Irskoj vlasnik 27 pabova i restorana. Mediji su pisali da je Izabel Andrijanić, supruga Matea Kovačića, u Dubrovnik odvela 17 prijateljica. Vjerojatno je i njima trebala posebna organizacija boravka.

Klijenti su bili i visokopozicionirani rus­ki političar, utjecajne osobe međunarodnih kompanija, sportaši, glumci, pjevači…

“Vodimo poslovanje deset luksuznih vila i imanja u kojima odsjedaju VIP gosti. Njihove usluge nudi niz agencija u Hrvatskoj, ali je Adriatic Concierge središnja agencija i preko nas idu najvažnije stvari. Sve su to vrhunski objekti i turistički proizvodi najviše razine. U našoj ponudi je među ostalima i Villa Pugliesi u Zatonu. Riječ je o restauriranom i renoviranom objektu iz 15. stoljeća. Ta vila ima 600 m² interijera, 1500 m² vrta, šest soba i golemi posjed. Upravljamo imanjem Marija Stanića u Bijači kod Ljubuškog, koje svojim izgledom i dizajnom podsjeća na imućna imanja u Toskani. Riječ je o vrhunski uređenom imanju na 40.000 m², sa sedam kuća za iznajmljivanje. Ove godine odlučili su iznajmljivati imanje, a mi im vodimo promociju. Sva ta imanja i vile kojima upravljamo dobile su međunarodne nagrade za arhitektonska rješenja”, pojašnjava Iris Domazet Malobabić.

Foto: PR / Vila Marija Stanića na Bijači

Novost je da će se uskoro u ponudi agencije naći i Villa Amelie, koja se nalazi u Štikovici. To će, kaže nam Iris Domazet Malobabić, biti najluksuznija vila u Hrvatskoj. Povr­šina interijera joj je oko 700 m². Radi se o objektu kakav VIP gosti vole i traže, ima sedam spavaćih soba i smještena je na samoj obali s privatnom plažom.

“Vila ima dosta zajedničkih prostorija, što je u posljednje vrijeme vrlo traženo, a ima i veliki dnevni boravak. U nju se ulazi s gornje i liftom se spušta na niže etaže. Krajem travnja trebala bi biti gotova kategorizacija i uzbuđeni smo što na tržište stiže takav objekt. Već imamo takav sličan u Lozici, no Villa Amelie nešto je posebno. Kad smo kreirali brend imali smo problema jer su sve te vile različite i svaka je posebna. Zato smo se odlučili na brend Unique. Neke se vile iznajmljuju za 500 eura, a cijena nekih doseže i 4000 eura na dan. Zato smo se i odlučili na njihovo svrs­tavanje u kategorije Platinum, Gold, Silver… U kategoriji Platinum uvrštene su najluksuznije jadranske vile čiji je dnevni najam veći od 3000 eura”, kaže Iris Domazet Malobabić.

Nepredviđene situacije

Klijenti Adriatic Concierge na ovo područje dolaze raznim kanalima, a najviše usmenom preporukom. Zato su u tvrtki za svoje goste i kreirali Platinum benefits program kako bi stekli njihovo povjerenje. “Za takve goste koji odsjedaju u najluksuznijim villama, s lokalnim partnerima dogovorili smo određene benefite. Niz je tu pogodnosti, popusti u restoranima Nauti­ca i Proto, u najpoznatijoj privat­noj dubrovačkoj klinici Marin Med, u najboljem Dental centru Jurišić… Izabrali smo najbolje partnere iz svakog segmenta i dogovorili suradnju s njima i to u cijeloj regiji, ne samo u Hrvatskoj. Našim gostima popust u konačnici ne znači mnogo jer je riječ o imućnim ljudima, ali im godi kao znak pažnje”, napominje Iris Domazet Malobabić.

U ovom se poslu podrazumijeva da je agencija klijentu na usluzi 24 sata.

“Gost u našim vilama ne dobije samo ključ, nego i svog conciergea, nekoga od naših zaposlenika, koji ispunjava njegove želje. Događaju se i nepredviđene situacije. Kad je riječ o hrani i piću, manje je nepoznanica jer se nekim kanalima uvijek dođe do svega. Na specijalizirane kuhare i posebna jela već smo navikli i tu nema problema. Recimo, dođe li indijski milijarder i poželi indijskog kuhara, mi to vrlo lako riješimo.”

Iris Domazet Malobabić osnovala je i tvrtku Adriatic Concierge Montenegro jer su se, kaže, klijenti koji su odsjedali u Hrvatskoj često bojali kakva će biti kvaliteta usluge u Crnoj Gori. “Posljednjih godina Crna Gora ima sve više hotela vrhunskih svjetskih brendova , no vrhunska usluga je uvijek bila upitna za takve klijente, pa smo odlučili otvoriti ured. Već smo u prvoj godini zabilježili dobre rezultate. U Crnoj Gori u ponudi je sve više privatnih vila, lijepih objekata, ali nemaju postavljene standarde poslovanja, pa su nas počeli kontaktirati i vlasnici vila koji žele s nama poslovati”, kaže Iris Domazet Malobabić.

Sugovornica Jutarnjeg lista doživjela je i situaciju koja joj je mogla poljuljati profesionalnu reputaciju.

Foto: Jutarnji list / Kuća Marija Stanića na Bijači

“U Dubrovniku je sve izazov. Prometno smo dosta dislocirani od velikih prodajnih centara. Jedan od zanimljivijih zahtjeva imao je jedan utjecajni ruski političar. Pitao me mogu li im nabaviti nardi. Ja sam rekla da nema problema, iako nisam ni znala što je nardi. Mislila sam da se radi o nekom piću ili, možda, o hrani. Nekako sam ipak doznala da je riječ o armenskoj društvenoj igri sličnoj šahu. Koja se, naravno, ne može nabaviti u Hrvatskoj. Jedna Ruskinja mi je, pak, rekla da je čula kako se može naći u jednoj trgovini u Mostaru. Pokrenula sam sve partnere i poznanike da mi je nabave i – uspjelo je! Poslali smo vozača po nardi. A kada sam je navečer donijela u vilu, gost ju je stavio sa strane, bio je spreman za izlazak s obitelji. Pitanje je je li je uopće igrao, no bio je zadovoljan činjenicom da smo ispunili njegov zahtjev.

Osim večera u vilama, organiziramo razne tipove zabava, koktel partyje, jogu, vjenčanja, traže se privatni eventi, romantične večere, živa glazba, DJ-i, folklorni nastupi. Uobi­čajeni su zahtjevi za najam brodova, jahti, automobila, privatni tailor made izleti prema željama gostiju, narudžbe posebnih pića koja se ponekad dostavljaju i posredstvom DHL-a iz drugih destinacija. Traže vozača na raspolaganju 24 sata, čišćenje, kuhare, konobare. Jedan gost želio je da mu sve u spavaćoj sobi i na radnom stolu bude posloženo na isti način kao u njegovom domu. Svaka bočica parfema, kozmetike, četka za kosu, kemijska olovka… morali su biti posloženi istim redoslijedom i na istim pozicijama kao na njegovom radnom stolu kod kuće. Za čišćenje prostorija trebala su se koristiti sredstva za dezinfekciju točno određenog naziva i proizvođača. Ovo je jako dinamičan posao”, ističe Iris Domazet Malobabić, potkrepljujući to još nekim primjerima.

Posebni zahtjevi

Otkriva nam tako da su se prošlo ljeto gosti jedne vile, koja se nalazi na samoj obali, poželjeli baviti vodenim sportovima, ali da sve atrakcije budu na jednom mjestu kao na privatnoj plaži. “Mi smo sljedeći dan doveli katamaran i usidrili ga nasred mora nasuprot vile, uz katamaran postavili jet-ski, vodene skije, banane, fly board…

Jedna grupa važnih gostiju imala je naviku svaki dan od 10 do 12 sati na plaži igrati odbojku na pijesku. Kako je to bila gradska plaža, pijesak je već bio slab, istrošen i oni su zamolili da u roku od 24 sata zamijenimo pijesak na tom terenu. No to ne bi bilo teško da nisu željeli pravi pijesak koji se koristi za odbojkaške terene. To je riječni pijesak, fine granulacije, koji se mogao u tom trenutku naručiti samo u Zagrebu. Imali smo kratak rok, naručili smo pijesak, a kako je bilo ljeto, visoka sezona, teren se nije mogao uređivati po danu zbog ostalih kupača, prolaznika jer je cijelo područje plaže bilo pješačka zona. Stoga smo dogovorili da se u ponoć otvori prolaz za kamione koji su dovezli pijesak.

Grupa imućnih gostiju tražila je, uz cijelo osoblje za usluge, domaćice i gospođe za pranje rublja i dodatno osoblje od po četiri osobe na raspolaganju svakih osam sati. Gosti su stigli, osoblje je bilo spremno i čekalo. Odjednom, gost šeta po vrtu i pozove jednog zaposlenika, pokaže mu na svoju cipelu i kaže da mu izvadi kamenčić iz cipele. Isti taj gost je tražio da mu na raspolaganju od 20 do 2 sata svakoga dana bude fizio­terapeut koji će mu napraviti masažu potkoljenice, ali točno u onom trenutku kada gost legne u krevet na spavanje. Fizioterapeut je trebao stajati u jednoj prostoriji od 20 sati, da bi ga se moglo pozvati u bilo kojem trenutku. Slobodan je tek kada obavi masažu, ali je nezgodno bilo i to što je supruga gosta u isto vrijeme ležala u krevetu dok se radila masaža”, nabraja dio specifičnih zahtjeva sugovornica i zaključuje:”Ovo je jako dinamičan posao”.

Kopirati
Drag cursor here to close