Tri doktora

Večernjakov pečat: Ove godine tri osobe - osobe godine

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić dobitnik je nagrade "Večernjakov pečat" za osobu godine, koju dodjeljuje Večernji list, izdanje za BiH.
Lifestyle / Zabava | 07. 06. 2020. u 22:18 Bljesak.info
Večernjakov pečat na programu BHRT

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić dobitnik je nagrade "Večernjakov pečat" za osobu godine, koju dodjeljuje Večernji list, izdanje za BiH.

Ovo priznanje dobile su i doktorica Darija Kisić Tepavčević iz Srbije i Alenka Markotić iz Hrvatske.

Tako su ove godine tri osobe - osobe godine, piše RTRS.

''Zahvaljujem se svojoj drugoj domovini. Zahvaljujem se svih zdravstvenim djelatnicima, zahvaljujem se Nacionalnom stožeru'', poručila je doktorica Alemka Markotić.

Šeranić je rekao da priznanje duguje svim zdravstvenim radnicima u Srpskoj, timu u Ministarstvu zdravlja i svojoj obitelji.

''Koristim priliku da zahvalim Večernjem listu na priznanju i izrazim nadu da ćemo u budućnosti biti manje u prilici da se susrećemo sa ovakvim situacijama koje smo imali u protekla tri mjeseca'', rekao je Šeranić.

On je čestitao doktorici Kisić Tepavčević i doktorici Markotić, ističući da su one mnogo doprinijele da "regionalno prateći jedni druge, damo uspješan odgovor na epidemiju virusa korona".

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija dobio je večeras nagradu "Večernjakov pečat" za političara godine, koju dodjeljuje Večernji list, izdanje za BiH.

Tegeltija je čestitao svim dobitnicima priznanja koji su, kako je rekao, pokazali da se u ovako teškim i složenim trenucima u kojima živimo i radimo mogu ostvarivati rezultati vrijedni pažnje.

Odlučeno je da se u ovoj kategoriji dodijeli nagrada i za međupolitički dijalog koju je dobio Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost.

Večernjakov pečat za Osobu godine u Europi dobio je hrvatski premijer Andrej Plenković.

Nagradu 'Naše gore list' dobila je hrvatska europarlamentarka Željana Zovko.

Nogometaš Miralem Pjanić dobio je nagradu u kategoriju Sportaša godine.

Tenisač Ivan Dodig uručio je priznanje u kategoriji 'Kultura i scena' poznatom glumcu Goranu Bogdana.

U kategoriji Javna uprava Večernjakov pečat dobio je Senad Softić, guverner Centralne banke BiH.

Večernjakov pečat za uspjeh godine dobila je Vesna Travljanin predsjednica Saveza općina i gradova. Priznanje joj je uručio mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

Prestižna manifestacija, 19. po redu "Večernjakov pečat", ove godine održana je istovremeno u nekoliko gradova u BiH i regije.

Kopirati
Drag cursor here to close