Dvojac Baccara

Umrla pjevačica kultnog disko hita "Yes Sir, I Can Boogie"

Mendiola je Baccaru osnovala 1977. godine s još jednom pjevačicom, Mayte Mateos . Njihov legendarni singl "Yes Sir, I Can Boogie" prodan je u više od 16 milijuna primjeraka diljem svijeta.
Lifestyle / Zabava | 14. 09. 2021. u 13:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Video: Baccara - Sorry, I'm A Lady 1977 HQ

María Mendiola, koja je činila dio španjolskog glazbenog dvojca Baccara, najpoznatija po izvedbi kultne disko himne "Yes Sir, I Can Boogie", umrla je u subotu ujutro u Madridu u dobi od 69 godina, objavio je BBC.

"Napustila nas je moja draga María, divna umjetnica, ali prije svega - moja prijateljica. Mogu samo biti zahvalna na tolikoj ljubavi koju sam primila od tebe... Volim te", objavila je na Instagramu Cristina Sevilla, njezina kolegica iz benda.

Mendiola je Baccaru osnovala 1977. godine s još jednom pjevačicom, Mayte Mateos - obje su tad kao plesačice flamenca zabavljale turiste na otoku Fuerteventura. Njihov legendarni singl "Yes Sir, I Can Boogie" prodan je u više od 16 milijuna primjeraka diljem svijeta, piše Jutarnji.hr.

Video: Baccara - Yes Sir, I Can Boogie (Starparade 02.06.1977)

Njihov veliki hit ovoga je ljeta bio prihvaćen i kao neslužbena himna Škotske na nogometnom prvenstvu Euro 2020.

Godine 1978. Baccara je predstavljala Luksemburg na Eurosongu - njihova pjesma "Parlez-Vous Français?" zauzela je sedmo mjesto.

Bend je nakon toga objavio još dva albuma, a razišao se sredinom '80-ih. Mendiola je poslije ponovno "oživjela" Baccaru, u kojoj joj se kao vokalistica pridružila Marisa Pérez.

Ona se povukla sa scene 2008., nakon što joj je dijagnosticiran artritis, a zamijenila ju je Cristina Sevilla, koja je u subotu objavila vijest o kolegičinoj smrti.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli BACCARA (@baccaraoficial)

Kopirati
Drag cursor here to close