Iskustvo

Teške riječi Emira Hadžihafizbegovića: Korona je Sotona

"Prošao sam pakao'', kazao je Hadžihafizbegović.
Lifestyle / Zabava | 11. 08. 2020. u 19:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Emir Hadžihafizbegović, bh. glumac, oporavio se od korona virusa. Koronavirus je za njega Sotona, kako je istaknuo, a sama borba sa COVID-19 - egzorcizam.

"Prošao sam pakao. Nisam htio da pravim od tog mog džehenema jednu portal priču, držao sam sve u ilegali. Sve se dogodilo u Mostaru. Drugi nalaz mi je negativan, upala pluća se povukla. To što sam prošao i ta vrsta egzorcizma, imam svoju teoriju da korona nije bolest, nego Sotona. Nevjerojatno što mi se događalo tih 14 dana. Netko kaže prođe benignije, neko gore od mene, izgubi život. Želim da podijelim sve to što se dogodilo", rekao je u uvodu.

''Krije'' se u Mostaru

On boravi u Mostaru od početka uvedenih mjera.

"Ja sam dijabetičar, u Mostaru godinama imam jednu lijepu vikendicu u mjestu Željuša. Tu sam se sklonio. Dolazio sam u Sarajevo, završavao šta treba u Kamernom teatru. Pošto je teatar od 28. lipnja na stand byju, sezona počinje 10. rujna, skroz sam se prebacio u Mostar u jednu vrstu izolatorija. Imao sam vrlo rijetke kontakte", naveo je.

Ipak, odlasci u centar, poštu, pumpu, kako je kazao - vjerojatno su i bila mjesta gdje je pokupio virus.

"U tom nekom izlasku sam fasovao i zakačio tu neman. Sve sam radio, ali tražiti genezu - gdje se korona pokupi, kao tražiti iglu u plastu sijena. Ne znam gdje sam ovo zaradio. Poslije pozitivnog nalaza sam bio OK, osim što nisam imao osjećaja okusa i mirisa. To je prvi simptom zbog kojeg sam išao na test", ispričao je.

U bolnicu nije želio

Prva tri dana se ništa nije događalo, onda kreće teško disanje, suhi kašalj.

"Utvrđuju mi 28. u Domu zdravlja da imam upalu pluća. Preporučeno mi je da legnem u bolnicu. Rekao sam da sam u samoizolaciji, U bolnicu nisam htio da idem. Ja sam ovu neman preživio zahvaljujući dragom Bogu, doktorima i dobrim ljudima koji su skočili oko mene", rekao je.

Od simptoma je kako kaže imao sve, osim kašlja.

"Možda sam jedan dan imao suhi kašalj i nisam se više zakašljao. Dijareja je jedan od simptoma, glavni je temperatura. Začudan osjećaj, pisao sam sa takvom temperaturom. Ovo je borba sa Sotonom, ja sam to tako doživio. Mentalni i metabolični sustav vam se okrene za 360 stupnjeva. Svašta sam imao u prošlosti, ali sve je to eufemizam za ovu kušnju. Narasla mi je sva empatija za ljude koji se liječe od korone", rekao je.

Tijekom liječenja je pojeo dvije kile meda, gdje je dodao inzulin, budući da je dijabetičar. Pio je ulje od ćurekota, vitamine sve koje su mi doktori preporučili, cink uz terapiju koju su mi liječnici prepisali. U bolnicu nije želio da ide.

"Nisam protiv hospitaliziranja, ali čovjek izmeditira tu stvar i sam sa sobom porazgovara. Odlučio sam da između pravljenja bolničke sobe u svojoj vikendici i bolnice u koju bi legao izaberem ovo prvo. Ne mislim da sam donio ispravnu odluku, ali na vama je da odlučite. Ovo nije preporuka za one kojima se preporuči hospitaliziranje. Sve je ovo iz moje osobne kušnje", ispričao je za N1.

 

Kopirati
Drag cursor here to close