Voli sve što vole mladi

Tajni svijet kraljice Elizabete II: Džin, McDonalds, klađenje i mjuzikli

Možete li zamisliti nekog monarha koji pije neki napitak od McDonaldsa?
Lifestyle / Zabava | 17. 11. 2017. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska kraljica Elizabeth II. monarhinja je s najdužim stažom vladanja jednom zemljom u čitavoj povijesti. Elizabeta II. je okrunjena u Westminsterskoj opatiji, 2. lipnja 1953. godine. Poznata je po svojoj predanosti vlastitim dužnostima i obvezama, a kao vrhovna vladarica još uvijek je, u 91. godini života, redovna na svim terminima dnevnoga rasporeda.

Iako je predanost službi njezin zaštitni znak, ne znači to da je britanska kraljica u svakome trenutku stroga i ozbiljna, nego se jednako zna posvetiti i onoj drugoj strani života - uživanju u stvarima koje joj pričinjavaju zadovoljstvo.

"Ona voli popiti Gin (džin) i Dubonnet", kaže bivši član njezin e posluge Darren McGrady. Gotovo svakodnevno kraljica ''trzne'' po jednu žesticu, često i čašu pjenušca (najčešće pred spavanje), dok vina manje preferira.

Osim ''razumijevanja'' za plemenite kapljice, Queen Lizzy ima i strast prema utrkama konja. Dakako, s naglaskom na klađenje. Tijekom niza godina, kažu upućeni, zaradila je zavidnu svotu na ulozima u konjske utrke, a kako i sama ima ergelu rasnih konja, njezina su grla do sada zaradila osam milijuna dolara od pobjedničkih nagrada.

Možete li zamisliti nekog monarha koji pije neki napitak od McDonaldsa? Nije baš česta pojava, priznat ćemo, ali McDonalds-shake je nešto što Queen Elizabeth voli naručiti. Također i svjetski čuven pommes frites iz istoga lanca. Jedna od McDonaldsovih filijala u Engleskoj je, uostalom, njezino vlasništvo. Ako joj je mrsko ići do svoje radnje, onda vozača zamoli da ju odveze do najbliže ''mekdonaldžnice'', ali u tom slučaju je opcija - drive through.

Elizabeth II. i njezin suprug, princ Philip, imaju jednu zajedničku strast, koju pomalo žele držati dalje od javnosti. Međutim, kako se radi o njihovoj ljubavi prema mjuziklima, teško je to sakriti. Kraljica obožava djela Oscara Hammersmitha II., kao što su "The Sound of Music", "Allegro", "South Pacific" i "The King and I".

Kraljevski par ranije godinama rado plesao uz tu vrstu glazbe, a najomiljeniji za ples bio im je mjuzikl "Oklahoma!", kaže neimenovani izvor, koji je očito dobro upućen u zanimljivosti koje se odnose na britansku kraljicu.

Kopirati
Drag cursor here to close