Blatnica kod Čitluka

Svi putevi u ponedjeljak vode na Blatničke note dobrote!

Dio prihoda od prodaje ulaznica ove godine ići će za Udrugu “Susret” Čitluk odnosno za izgradnju senzornog parka za djecu s poteškoćama u razvoju.
Lifestyle / Zabava | 08. 08. 2022. u 13:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Hajde Mate, skupi prijatelje, neka počne narodno veselje”, stihovi su pjesme Brotnjaka Mate Bulića koji će u svojoj rodnoj Donjoj Blatnici nakon dvije godine okupiti brojne Hrvate iz Hercegovine, Bosne, Dalmacije, Slavonije, našu Dijasporu…

Nakon dobivene životne bitke i sam Mate će večeras nakon dvije godine stati pred svoju publiku, a na pozornici će mu se pridružiti Dražen Zečić, Mladen Grdović, Alen Nižetić, Dalmatino, Đani Stipaničev, Šima Jovanovac, Stjepan Jeršek Štef, Pero Pranjković, Tarapana band – Frano Pehar, Ivana Marić, Jozo Vučić, Zoran Begić, Marina Tomašević, Narodni dar, Zdravko Čurić, Prijatelji iz Udruge Jozo Penava – Vitez, Perica Strukar, Zorica Andrijašević – Donna, Drvosječe, Nešto između, Ivica Plivelić – Iva i Tamburaši, Klapa Trebižat, Broćanski bećari i gosti iznenađenja…

''Nakon što smo uspješno organizirali taj prvi koncert 2012. godine koji je išao pod nazivom 'Hvala prijatelji' te nabavili i novo zvono i uredili crkveno dvorište koje ima današnje obrise, za idući koncert 2013. godine odlučili smo pomoći i našim najranjivijim skupinama pa smo prihode od koncerta usmjerili i na Udrugu 'Susret' iz Čitluka koja brine o djeci s posebnim potrebama. Taj koncert nosio je naziv 'Za naše anđele' te je također bio vrlo uspješan.

I u idućim godinama uvijek smo jedan dio prihoda usmjeravali na razne humanitarne organizacije, za izgradnju Dompesa u Mostaru, za Sveučilišnu bolnicu u Mostaru, za liječenje potrebitih pojedinaca itd., a drugi dio usmjeravali smo u infrastrukturne projekte u mjestu, za obnovu područne škole u Blatnici, za uređenje unutrašnjosti naše crkve sv. Franje, sve na korist naše društvene zajednice'', navode organizatori.

''Iako smo prva četiri koncerta organizirali pod različitim nazivima (Hvala prijatelji, Za naše anđele, Koncert ljubavi za više radosti, Večer dobrote, prijateljstva i pjesme), od 2016. godine, zahvaljujući našem prijatelju iz Zagreba prof. dr. sc. Boži Skoki, koncert dobiva današnji, naširoko poznati naziv Blatničke note dobrote, naziv koji najbolje opisuje glavni lightmotiv našeg koncerta, a to je širiti dobrotu, pomagati potrebitima, okupljati ljude oko plemenitih ciljeva'', dodaju.

''Želimo ovom prilikom zahvaliti našim brojnim sponzorima koji nas prate tijekom svih ovih godina, vladama Hercegovačko-neretvanske županije i Zapadnohercegovačke županije, Općini Čitluk, svim glazbenicima i izvođačima koji bez naknade prelaze veliki put kako bi dali svoj doprinos ovom humanitarnom koncertu, svim posjetiteljima koji su kupnjom karte podržavali i podržavaju naše projekte, svim volonterima, našim Blatničanima, na stotine njih, koji pomažu Organizacijskom odboru u pripremi ovog glazbenog događaja, Frami Čerin te brojnim drugim pojedincima.

Drago nam je što nas je prepoznao i Hrvatski narodni sabor te se koncert već četvrtu godinu organizira pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog narodnog sabora Dragana Čovića. Blatničke note dobrote postale su simbol okupljanja naših ljudi, rasutih širom svijeta i na to smo posebno ponosni'', rekao je nedavno Goran Barbarić, glavni koordinator Organizacijskog odbora i PR-om koncerta Blatničke note dobrote.

Dio prihoda od prodaje ulaznica ove godine ići će za Udrugu “Susret” Čitluk odnosno za izgradnju senzornog parka za djecu s poteškoćama u razvoju.

U suradnji s Upravnim vijećem ove udruge odlučeno je da se pretprodaja karata za koncert obavlja upravo preko ove udruge. Također, planira se pokrenuti obnova Doma kulture u Blatnici te će i za ovaj projekt ići dio prihoda od koncerta.

U sklopu koncerta koji se održava u ponedjeljak na na platou ispred crkve sv. Franje u Donjoj Blatnici s početkom u 20 sati organizira se i donatorska večera na kojoj će se okupiti brojna poznata imena iz svijeta glazbe, sporta, kulture, politike i gospodarstva BiH i Hrvatske te iz dijaspore, a prikupljena sredstva ćemo također usmjeriti na humanitarne projekte.

Ukoliko niste ranije nabavili ulaznice, to ćete moći napraviti na samom ulazu po cijeni od 10 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close