Rasizam, onaj cinični

Supruzi njemačkog nogometaša gazda nije dozvolio ulazak u restoran!

"Ja i moja dadilja smo to doživjele kao rasizam! Kolega koji nas je poznavao uspio je razjasniti situaciju. To je naprosto nefer ostaviti me vani s djetetom, a kiša je padala u slapovima. Tako se nitko ne smije ponašati", ispričala je ogorčena Ina
Lifestyle / Zabava | 03. 10. 2019. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bild / Ina Aogo

Kad pogledamo sliku mlade žene koja se zove Ina Aogo, nikad ne bismo pomislili da bi joj negdje u Njemačkoj netko uskratio ulazak u restoran zbog boje kože. Zbog elegantnog načina odijevanja još manje, a ponajmanje zbog akcenta kojim priča.

Ipak, to se Ini dogodilo usred Berlina, gdje je željela ručati u jednom steakhouseu, ali gazda restorana odbio ju je pustiti unutra, uz, kako je kazala, "kolutanje očima".

"Kolutao je očima kad je čuo da sam žena nogometaša... Nije me želio primiti", kaže ova ljepotica, a tek kad ju je jedan od konobara prepoznao, našli su stol za nju u gotovo praznom restoranu.

"Bilo je totalno prazno, dakle nije bilo razloga da nas se odbije. Pomislila sam 'pa ja ovdje stalno dolazim, već sam tu potrošila pravo malo bogatstvo'", ispričala je kasnije.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 

Tb #Ibiza  #datenight

Objavu dijeli     (@inaaogo)

Prema njezinim riječima, vlasnik restorana joj nije uopće povjerovao kad se predstavila kao supruga Dennisa Aogoa, profesionalnog nogometaša i bivšeg reprezentativca Njemačke. S njom su u društvu bile kćerkica i tamnoputa dadilja.

"Ja i moja dadilja smo to doživjele kao rasizam! Kolega koji nas je poznavao uspio je razjasniti situaciju", ispričala je.

"To je naprosto nefer ostaviti me vani s djetetom, a kiša je padala u slapovima. Tako se nitko ne smije ponašati", kaže tim povodom očito vrlo uvrijeđena i ljutita Ina Aogo.

Iako je kasnije sve razjašnjeno, vlasnik restorana uopće nije našao za prigodno prići im i ispričati se nakon svega.

Ironično je dodala kako želi jedan besplatni ručak kao zadovoljštinu za pretrpljene neugodnosti.

Foto: Bild / Ina i Dennis Aogo

Inače, njezin suprug Dennis Aogo svojedobno je glasio za nogometaša s ogromnim potencijalom, a tijekom karijere igrao je za Freiburg, HSV, Schalke 04 i Stuttgart, a trenutačno igra za drugoligaša Hannover 96.

Za mladu njemačku reprezentaciju nastupio je 25 puta, a za A selekciju je odigrao 12 utakmica. Bio je član njemačke reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010 godine osvojila treće mjesto.

Dennis Aogo je rođen u njemačkom gradu Karlsruhe, otac mu je Nigerijac, a majka Njemica. Iako je nogometni savez Nigerije na njega vršio veliki pritisak uoči Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi, jamčeći mu mjesto u standardnoj postavi, Aogo se na koncu odlučio nastupati za Njemačku.

Ipak, njegova je karijera nakon Mundijala u Južnoj Africi krenula silaznom putanjom, čamu su kumovale i brojne ozljede.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 

Tb  #familylove

Objavu dijeli     (@inaaogo)

Kopirati
Drag cursor here to close