''No time to die''

Što se sve (ne) zna o najnovijem filmu o Jamesu Bondu?

Sa svjetskom zaradom od 1,1 milijardi dolara, titulu najisplativijeg filma o Jamesu Bondu drži ''Skyfall'' iz 2012. godine, a ''No time to die'' trebao je proći tu brojku, ali zbog gubitka kineskog tržišta to se sada čini manje vjerojatnim.
Lifestyle / Zabava | 27. 02. 2020. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot/Youtube  / Danile Craig posljednji put u ulozi Jamesa Bonda

Posljednji film iz franšize Jamesa Bonda s Danielom Craigom (52), imena ''No time to die'', trebao je postati najisplativiji film o tajnom agentu svih vremena, ali sad sve postaje upitno zbog korona virusa koji je ‘paralizirao’ azijsko tržište.

Svjetska premijera filma kojeg režira Cory Joji Fukunaga predviđena je za 3. travnja 2020. godine, a kineske vlasti zatvorile su više od 70.000 kino dvorana širom države, pa su producenti odlučili otkazati dolazak glumaca u Kinu.

Čak i da virus misteriozno iščezne s planete, piše DailyMail, zvijezde filma ne bi dobile dozvolu doktora i osiguravajućih tvrtki za odlazak u Kinu.

Što se tiče Amerike, "Box Office Pro" piše kako se prvog vikenda prikazivanja filma očekuje zarada od 100 milijuna dolara.

Sa svjetskom zaradom od 1,1 milijardi dolara, titulu najisplativijeg filma o gospodinu Bondu drži ''Skyfall'' iz 2012. godine, a ''No time to die'' trebao je proći tu brojku, ali zbog gubitka kineskog tržišta to se sada čini manje vjerojatnim. Od Kine i ostalih država istoka očekivalo se da će filmu donijeti između 150 i 300 milijuna dolara zarade.

Video: Billie Eilish - No Time To Die (Live From The BRIT Awards, London)

Najnoviji film u Bond franšizi trenutno je najskuplji James Bond u povijesti, a ovo je zbilja posljednji put da Craiga gledamo u toj ulozi. "Hollywood Reporter" piše da je snimanje filma koštalo 250 milijuna dolara.

I dok film očekuju gubici, barem pjesma za film, mlade autorice Billie Eilish (18) rastura na YouTubeu. U prva 24 sata prikupila je više od 17 milijuna pregleda, a broj klikova raste iz dana u dan.

Najnoviji film o tajnom agentu 007 trebao bi biti i najduži os svih. Iako se još službeno ne zna njegova konačna dužina trajanja, kino operateri navode vrijeme između 165 i 174 minute - dakle gotovo tri sata. Dosad je najduže trajao Bondov film ''Zrno utjehe'' (107 minuta).

Prije negoli se u filmu začuje pjesma "No Time to Die" Billie Eilish proći će čak 20 minuta samoga filma, navodi norveški portal VG.no.

Billie Eilish (18) je ujedno najmlađa od svih koji su dosad pjevali pjesmu za filmove o Bondu.

Foto: Nicola Dove © 2019 DANJAQ, LLC  / Rami Malek igra glavnog negativca

Glumac Rami Malek, koji igra glavnog negativca, sa svojih 38 godina najmlađi je u takvoj ulozi nakon Sophie Marceau, koja se kao Elektra King pojavila u filmu "Svijet nije dovoljan", s Pierceom Brosnanom u glavnoj ulozi.

Craig će u ovom filmu koristiti 'usluge' legendarnog automobila Aston Martin DB5, kojeg je vozio Sean Connery u "Goldfingeru".

Međutim, korištenje originala bilo je preskupo čak i za budžet od 250 milijuna pa je urađena kopija za potrebe snimanja, piše "Car and Driver". Koristi se BMW M3 motor iz 2000-tih.

Međutim, za sve one kojima je stari model previše retro, Bond će u filmu voziti i najnoviji Aston Martin Valhalla, koji 'posjeduje' tisuću konja.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Driving into a new week… #NoTimeToDie

A post shared by James Bond 007 (@007) on

Ima tu još dosta zanimljivosti, a svakako valja spomenuti da je prvi predviđeni redatelj Danny Boyle dobio otkaz za vrijeme snimanja, a ono što je radio nasljednik Cari Joji Fukunaga također je bilo stalno podložno promjenama scenarija.

Glavni glumac Daniel Craig jednom se bio ozlijedio na snimanju, tako da je snimanje početkom prošle godine zaustavljeno, zbog čega je prolongiran io početak prikazivanja filma.

Bilo kako bilo, najnoviji film o Jamesu Bondu spreman je za publiku, a neslužbeno glumci kažu kako se radi o običnom ''lijepo poliranom smeću od filma'', piše "Daily Mail".

Na promjene radnje filma za vrijeme snimanja ponajviše je utjecao sam Craig, a njegova je ideja i da se Ana de Armas (31) uzme za Bond djevojku.

Koliko je sve bilo podložno promjenama u odnosu na prvobitne zamisli i planove, svjedoči i činjenica da su praktično pred sami početak prikazivanja filma doveli starog majstora Hansa Zimmera, kao glazbenog urednika. On je skupa s Billie Eilish ''dotjerao'' i naslovnu pjesmu filma.

Međutim, koliko god pikanterija svakodnevno izlazilo u javnost, većina se slaže da ništa ne može naštetiti filmu "No Time to Die" - publika će ga naprosto željeti vidjeti.

Video: NO TIME TO DIE Trailer
Kopirati
Drag cursor here to close