Nakon Mostara i Banja Luke ...

Smijanje na tri jezika: Sljedeće stajalište karavane smijeha

Smijemo se i u Sarajevu
Lifestyle / Zabava | 19. 10. 2020. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Smijanje na tri jezika

Karavan „Smijanje na tri jezika“ ugostit će i sarajevska publika, 24. i 25. listopada. U Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo očekuje ih smijanje do suza.

Već poznati stand up komičari iz četiri najveća grada Bosne i Hercegovine, u suradnji sa omladinskim kulturnim centrom Abrašević iz Mostara, sa projektom ''Smijanje na tri jezika'' putuju i u Sarajevo.

Sarajlije imaju priliku da uživaju u vikendu posvećenom humoru i posebnoj vrsti komedije – Stand Up. Ne samo da će imati priliku da gledaju nastupe afirmiranih komičara, već i da sudjeluju u radionicama. Za vikend od 14 sati svi ljubitelji stand up komedije moći će prisustvovati radionicama i naučiti nešto više o samom žanru. Sudjelovanje je besplatno, a potrebno je prijaviti se slanjem poruke na [email protected] i rezervirati mjesto, zbog ograničenog broja mjesta.

''Radionice obuhvaćaju pisanje i konstruiranje šala, ali i rad na onome što zovemo 'delivery', odnosno sam nastup pred publikom. U Mostaru smo imali odlične sudionike radionice, a Bosna i Hercegovina je taj vikend dobila nekoliko potencijalnih stand up komičara. Ako i u ostalim gradovima pronađemo bar po jednog talentiranog komičara, koji će nastaviti karijeru, naš projekat je uspješan'', rekao je Mirko Komljenović, stand up komičar i mentor radionica.

U subotu od 20 časova i 30 minuta Omer Hodžić, Navid Bulbulija, Mirko Komljenović i Hazim Mujčinović uzet će mikrofon u ruke i nastupiti pred sarajevskom publikom.

Nedjelja navečer rezervirana je za najhrabrije sudionike radionica, kada ih čeka Open Mic veče. Svi sudionici, koji budu željeli, imat će priliku nastupiti i iskusiti čari zanimanja stand up komičara. A najbolji sudionik dobiva kao nagradu – tablet i sudjelovanje na Festivalu stand up komedije u Banjaluci.

''Nakon dva sjajna eventa u Mostaru i Banjaluci gdje smo dobili nove komičare vrijeme je za nastup u Sarajevu. Ovo će biti sjajna prilika za sve one koji žele naučiti nešto o Stand Up komediji da nam se pridruže na radionicama. Također, navečer na nastupima očekujemo popunjen kapacitet kada je publika u pitanju. Što ne bi trebalo biti teško jer je kapacitet prema novim mjerama 30 ljudi'', rekao je Omer Hodžić.

I dok su se Mostarci i Banjalučani ismijali na ''tri jezika'', Sarajlije su na redu da pokažu smisao za humor. Ipak, ni to nije posljednje stajalište karavana komedije, jer ubrzo možemo očekivati i najavu za vikend humora u Tuzli.

Projekat ''Smijanje na tri jezika'' se realizira zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Kopirati
Drag cursor here to close