Strah u očima

Stipe gotovo deset godina užasno strahovao od zaraze HIV-om

Iako je na koncu s njim bilo sve u redu, obitelj, prijatelji i javnost su se u tim vremenima svakodnevno sekirali za njega.
Lifestyle / Zabava | 18. 11. 2017. u 19:05 M.B./Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Michael Stipe, pjevač grupe R.E.M., kaže kako je njegov strah od inficiranja HIV-om primarno utjecao na glazbu grupe.

Stipe je dugo živio u strahu od inficiranja, jer je 80-tih godina prošloga stoljeća u svijetu bilo prošireno mišljenje da se homoseksualni muškarci najlakše zaraze HIV-om, što naknadno vrlo često rezultira oboljenjem od AIDS-a.

Album grupe REM "Automatic for the People" zvučao bi posve drukčije da nije bilo tog straha kod njega, ispričao je Stipe za The Sun.

"Gotovo deset godina sam živio u strahu da ću dobiti HIV. Počelo je nakon što je 1983. godine javnost doznala za prve slučajeve oboljenja u New Yorku, u četvrtima grada u kojima sam proveo veći dio života. Morao sam živjeti uz stalno pitanje jesam li pozitivan, sve dok se anonimno nisam testirao i utvrdio sam zdrav. Neki su ljudi mislili da sam bolestan, ali ja to nisam bio", kaže Michael Stipe.

Iako je na koncu s njim bilo sve u redu, obitelj, prijatelji i javnost su se u tim vremenima svakodnevno sekirali za njega. Bio je mršav i male tjelesne težine, što su često simptomi bolesti. Njegovi kolege iz gripe  Mike Mills, Peter Buck i Bill Berry među prvima su saznali za rezultate testa kojeg je obavio. Unatoč svakodnevnom zajedničkom radu i nastupima, kolege nisu znali u kakvome je strahu živio.

"Ja, odnosno mi, izgubili smo mnogo zbog toga", kaže Stipe.


Kopirati
Drag cursor here to close