Uoči Dana žena

Severina: Zlostavljač nastavlja zlostavljanje preko institucija

Severina se oglasila na Instagramu uoči Dana žena i pozvala sve žene na ulice 8. ožujka.
Lifestyle / Zabava | 07. 03. 2024. u 15:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Severina / Facebook / Severina

Severina se oglasila na Instagramu i progovorila o trenutnom odnosu nje i Milana Popovića, ali i odnosu institucija prema njoj.

"Stisni zube i #izdrži"

"Inače, ja po starom. U mene isto s*anje, mislim stanje… Ovih dana opet malo obilaženje sudova, malo institucija koje bi trebale štititi dijete i mene… Trebale… Sve isto kao i posljednjih 11 godina. Nove prijave, više ih ne brojim, tisućiti put odgovaraj na jedna te ista pitanja. #onokad moraš biti fina i koncentrirana, ostaviti dojam... #onokad zlostavljač nastavlja zlostavljanje preko institucija. I opet nikome ništa. Stisni zube i #izdrži", započela je.

"A što ima kod vas? Kako je? P.S. Hvala Heni Erceg koja u Mladini opisuje, ne samo moju situaciju, nego i situacije tisuće anonimnih žena koje prolaze isto. Zato se vidimo sutra (8. mart) na ženskim marševima... #nistesame #otpor", pozvala je sve na prosvjede koji se u nizu gradova održavaju povodom Dana žena.

Dodala je da je prosvjed u Zagrebu u 18 sati na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma, a povorka prema parku Zrinjevac kreće u 18:30 sati, prenosi Story.

U Splitu, početak marša je u 18:00 sati na Trgu Gaje Bulata, ispred HNK Split. U Rijeci, okupljanje je ispred hotela Continental u 18:00 sati i ide se sve do Jadranskog trga. U Osijeku, okupljanje je u 18:30 sati na Trgu Ante Starčevića.

Odluka

Podsjetimo, splitski Županijski sud na svojoj je sjednici održanoj 6. veljače ove godine praktično ponovio svoju prijašnju pravomoćnu odluku po kojoj su Severina i Milan Popović dužni 'roditeljsku skrb obavljati sporazumno, zajednički i ravnopravno'.

Ponovno je odlučeno da će dječak naizmjenično živjeti s majkom i ocem, po 14 dana mjesečno, i to na njihovim adresama u Zagrebu.

Dogodilo se to dvadesetak dana nakon rješenja Vrhovnog suda koji je prihvatio reviziju i ukinuo odluku splitskog Županijskog suda vezanu za zajedničko skrbništvo Severine i Popovića nad njihovim sinom te skrbništvo u potpunosti vratio ocu.

Podsjetimo, vijest da se maleni Aleksandar vraća ocu 24. je siječnja šokirala mnoge, a Severina se odmah oglasila i poručila da će se boriti 'do zadnje kapi krvi za svoje dijete'.

Odluka Vrhovnog suda, kojom je ukinuta presuda Županijskog suda o zajedničkom skrbništvu, stupila je odmah na snagu, a nije je mogla odgoditi ni žalba pjevačice. Iz presude je vidljivo i kako nitko od vještaka nije ispitan te je izričito zatraženo da se vještaci usmeno saslušaju.

Kopirati
Drag cursor here to close