Napredak tehnologije

Seks roboti budućnosti imat će sposobnosti koje više zastrašuju, nego uzbuđuju

Za one koji razmišljaju da bi seks roboti mogli jednog dana biti realan izbor umjesto partnera od krvi i mesa, napredak koji će biti prikazan već iduće godine mogao bi im možda i promijeniti mišljenje.
Lifestyle / Zabava | 30. 12. 2021. u 12:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Seks roboti probili su tehnološke barijere za koje se prethodno smatralo da su nepremostive. U 2022. godini ti će AI ljubavni partneri postati najnapredniji dosad. Imat će samogrijuće erogene zone, bioničke penise te čak i čitav raspon seksualnih orijentacija i spolova koje će korisnici moći birati.

Vjerojatno neće još predugo vremena proći prije nego li vidimo i prvi slučaj da netko svojeg android partnera odvede sa sobom na godišnji odmor.

Zahvaljujući napretku na polju umjetne inteligencije, animacije i specijalnih efekata, seks roboti mogli bi uskoro postati značajno veći dio svakodnevice mnogih ljudi.

Štoviše, seks roboti mogli bi postati o previše napredni te se čak i okrenuti protiv svojih partnera, ako ih se dočepaju hakeri, kriminalci ili netko još gori.

Možda i najveća razvojna točka za seks robote u 2022. godini jest ta da će dolaziti u LGBTQ varijantama, javlja Zimo.

Američka tvrtka koja je specijalizirana za njihovu izradu, RealDoll, u 2022. godini izbacit će prvog lezbijskog seks robot u svijetu, ubrzo nakon predstavljanja prvog muškog robota kojeg je ta kompanija proizvela.

Ta muška lutka zove se Henry i moći će se programirati da bude gay te će biti opremljena bioničkim penisom, koji će imati snagu podizanja i vozila, piše Daily Star.

Imat će vrlo poseban umetak s kojim će moći, znate, podizati kamione penisom ili nešto slično, poručio je u videu na Instagramu Matt McMullen iz tvrtke Realbotix, koja će Henryja "obdariti".

No, nakon što Henry bude predstavljen, Realbotix će se koncentrirati na izgradnju lezbijskih robota, no pravi izazov biti će njihovo programiranje.

Ne samo da moramo napraviti drugi spol, već moramo napraviti i profile seksualnih preferencija za njega, kaže McMullen.

Dodao je da će svim novim seks robotima biti zajedničko to što će uskoro imati "samogrijuće, samovlažeće erogene zone".

I dok sve to možda i zvuči zabavno, jedan od velikih strahova kad su seks roboti u pitanju jest da se njih može okrenuti protiv partnera usred čina, uz posredstvo hakera, kriminalaca ili još gorih pojedinaca ili čak institucija.

Jedna pravna tvrtka iz Hong Konga upozorava ljude da bi seks roboti mogli biti opasni jednako koliko i vojna umjetna inteligencija u krivim rukama, jer ih je naime relativno lagano hakirati.

Obzirom na ranije spomenute Henryjeve karakteristike "obdarenosti", mogućnost za nanošenje po život opasnih ozljeda nije teško zamisliva, ako se jednog takvog seks robota dočepa primjerice haker koji želi s određenom osobom poravnati neke račune.

Hakiranje u mnoge današnje robote, uključujući i seks robote bila bi dječja igra u usporedbi sa sofisticiranim gadgetima, poput pametnih mobitela ili računala, smatra dr. Nick Paterson.

Rizik od ubojstava počinjenih odmetnutim seks robotima mogao bi znatno porasti u 2022. godini, obzirom da će oni dobiti moćne animatroničke kosture koji će im pomoći da budu aktivniji u spavaćoj sobi.

McMullen je za The Sun istaknuo neke od briga koje leže pred njegovom tvrtkom kad je riječ o sigurnosti seks robota.

Problem je taj, kad se tijelo može animirati i onda biti sigurno za ubaciti nekome u krevet? Robotska ruka koja je dovoljno snažna da podigne čitavog robota prokleto je snažna. AKo nešto i samo malo zapne, može vam otkinuti glavu, rekao je McMullen.

Kopirati
Drag cursor here to close