Salt & Pepper

Šef Borussije govorio o ponašanju mladih nogometnih zvijezda koje jure luksuz

"Ako nekoga plaćamo pet, šest ili sedam milijuna, teoretski taj igrač može svaki dan jesti zlatni odrezak. Ali, ako mu to stvarno treba, onda se mora zapitati što je kod njega krenulo ukrivo"...
Lifestyle / Zabava | 31. 01. 2020. u 12:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ran.de / Nogometaši obožavaju zlatni biftek kojeg priprema Salt Bae

Suvremeni nogomet donio je sa sobom jedan zarazni fenomen - bogate golobrade dječake. Momci koji se još ne znaju korektno obrijati, godišnje zarađuju nekoliko milijuna eura. Naravno, sav taj novac 'tjera' ih da počnu uživati u luksuznome životu.

Jedan od najvećih svjetskih talenata, Jadon Sancho, član Borussije Dortmund, već spada među najveće nogometne zvijezde u Europi. Oko njega se stalno vrte nogometni agenti, predsjednici i direktori klubova, a cifre koje se spominju izazivaju vrtoglavicu.

Ovaj mladi engleski reprezentativac ujedno glasi za jednog od nediscipliniranih nogometnih profesionalaca. Već je imao nekoliko kašnjenja na treninge, naknadnih priključivanja ekipi za vrijeme priprema, a uživanje u skupim stvarima za njega je pravi magnet.

Nedavno se pohvalio svojim putovanjem u Dubai, odakle je objavio i slike, odnosno video zapise. Luksuzna jahta, posjet privatnome zoološkom vrtu i neizostavni zlatni biftek (1.200 eura komad) kod kuharske zvijezde poznate pod imenom Salt Bae (pravo ime Nusret Gökçe) - sve to si je Sancho mogao priuštiti.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 

Mr Salt Bae Himself  @nusr_et

Objavu dijeli Jadon Sancho (@sanchooo10)

Zanimljivo, tamo se susreo s još jednom mladom nogometnom zvijezdom koja je, kao i on, puna k'o brod - Joao Felix (20), koji od ove sezone igra za Atletico Madrid. Isti je turistički paket koristio i Sanchov stariji kolega iz Borussije, Mario Götze.

Šef Borussije Dortmund, Hans-Joachim Watzke (60), kao sudionik jednog gospodarsko-sportskog foruma, osvrnuo se u četvrtak na temu ponašanja mladih igrača, s naglaskom na svoju zvijezdu.

"Ako nekoga plaćamo pet, šest ili sedam milijuna, teoretski taj igrač može svaki dan jesti zlatni odrezak. Ali, ako mu to stvarno treba, onda se mora zapitati što je kod njega krenulo ukrivo. Ali, ako ništa, time nikome ne nanosi štetu", bio je jasan Watzke.

On smatra kako je veći grijeh za jednog nogometaša ukoliko u svojoj umišljenosti odbije dati autogram nekom dječaku koji ga strpljivo čeka s komadićem papira u ruci.

Foto: Kicker / Hans-Joachim Watzke, predsjednik Borussije Dortmund

Na svome primjeru ovaj uspješni biznismen daje do znanja kako novac može upropastiti život mladome čovjeku.

"Da sam ja kojim slučajem već sa devetnaest godina zaradio pet milijuna, moj život zasigurno ne bi bila uspješna priča", kazao je.

Inače, Jadon Sancho je od uprave Borussije dobio osobu zaduženu da se brine o njemu, svakodnevno. Čak i uz činjenicu da je najučinkovitiji napadač 'Milijunaša', ako se gleda broj golova i asistencija u dosadašnjem dijelu sezone.

Trenutačna vrijednost ovog igrača je 120 milijuna eura, ali svi koji bi ga željeli kupiti znaju da ispod 150 milijuna u džepu ne trebaju sjedati u avion.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 

Happy new year from me to you!

Objavu dijeli Jadon Sancho (@sanchooo10)

Kopirati
Drag cursor here to close