Za vjenčanje poklanja glazbu

Glazbeni poklon od Putina za austrijsku ministricu

Putin će biti jedan od stotinu uzvanika, a među njima će se naći austrijski kancelar Sebastian Kurz te njegov zamjenik Heinz Christian Strache.
Lifestyle / Zabava | 17. 08. 2018. u 20:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putin u subotu će austrijskoj ministrici Karin Kneissl darovati originalan vjenčani poklon - tradicionalnu rusku glazbu koju će uživo izvesti 10 članova ruskog zbora, rekli su u petak za dpa diplomatski izvori.

Putin će biti jedan od stotinu uzvanika, a među njima će se naći austrijski kancelar Sebastian Kurz te njegov zamjenik Heinz Christian Strache.

Pedsettrogodišnja Kneissl je stručnjakinja za Bliski istok koju je desničarska austrijska Slobodarska stranka predložila na mjesto ministrice nakon što su prošle godine dogovorili stvaranje vladajuće koalicije s konzervativcima Sebastiana Kurza.

Ona nije članica Slobodarske stranke koja je blisko povezana s Putinovom strankom.

Neočekivani Putinov dolazak na vjenčanje Kneissl i njezina partnera, austrijskog poduzetnika Wolfganga Meilingera koje će se održati u vinogradu u Štajerskoj, izazvao je brojne negativne reakcije austrijskih oporbenih stranaka, koje su podsjetile na rusku umiješanost u ukrajinski sukob.

"Kako Austria može predstavljati most tijekom predsjedanja EU-om kad austrijska ministrica vanjskih poslova i kancelar ove zemlje tako očigledno zauzimaju stranu?", stoji u priopćenju vodećega socijaldemokratskog parlamentarca Andreasa Schiedera.

Nakon vjenčanja Putin će otputovati u Njemačku gdje će u subotu navečer razgovarati s kancelarkom Angelom Merkel.

Kopirati
Drag cursor here to close