Roberto Merchan Baeza

Put oko svijeta na biciklu

Prije tri godine iz Bongkoka, glavnog grada Tajlanda, krenuo je na put oko svijeta.
Lifestyle / Zabava | 03. 10. 2020. u 13:26 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski profesor tjelesnog odgoja Roberto Merchan Baeza biciklom iz Tajlanda zaputio se na put oko svijeta, a nakon što je prešao oko 16 tisuća kilometara napravio je pauzu u mjestu Beysehir u turskom gradu Konyi.

U razgovoru s novinarima, ovaj 33-godišnji avanturist je ispričao da je rođen u Malagi u Španiji te da je veliki zaljubljenik u putovanja biciklom.

Istaknuo je kako od djetinjstva mašta o tome da biciklom putuje i obilazi razne svjetske atrakcije, dodajući da je upravo s tim ciljem prije tri godine iz Bongkoka, glavnog grada Tajlanda, krenuo na put oko svijeta.

Do sada je na tom putovanju posjetio ukupno 14 zemalja, uključujući Vijetnam, Maleziju, Kinu, Indiju, Kambodžu, Uzbekistan, Turkmenistan, Tibet, Tadžikistan, Kirgistan, Iran, Armeniju i Gruziju.

Naglasio je da mu je cilj da posjeti sve države u svijetu te da potom napiše knjigu o toj avanturi, dodajući da je već napisao neke tekstove o gostoljubivosti ljudi koje je upoznao tokom dosadašnjeg putovanja, koje će činiti jedan dio planirane knjige.

Španjolski avanturista je kazao da će poslije Turske posjetiti balkanske zemlje odakle će nastaviti put prema Poljskoj i Češkoj.

U Europi planira završiti prvu fazu svjetske turneje te potom napraviti pauzu i nastaviti raditi određeno vrijeme, a narednih godina ponovo biciklom krenuti na neki drugi kontinent kako bi obišao neke druge zemlje.

Baeza na svojoj internet stranici i društvenim mrežama redovno objavljuje videosnimke o kulturama i ljudima koje upoznaje na putu oko svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close