Direktno s biroa

Princ Harry se "uhljebio"

Novi posao se Harryju neće previše razlikovati od onoga što je činio dok su ga još oslovljavali s "prinče".
Lifestyle / Zabava | 31. 03. 2021. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Princu Harryju (36) dosta je svega što ima veze s Dvorom.

Pa tako i titula, navodi Daily Star.

Naime, vojvoda od Sussexa odbacio je naslov "njegovo kraljevsko visočanstvo" kada se službeno izolirao od kraljevske obitelji, a sada mu je mrska i titula princa. Štoviše, inzistira da ga kolege na poslu ne oslovljavaju s "prinče".

A nitko mu neće morati govoriti ni "šefe", jer na novom radnom mjestu nema svoj tim, odnosno ljude koji su mu podređeni.

Ni više ni manje, Harry je sa zavoda za zapošljavanje odmah došao na direktorsku poziciju, a njegovo radno mjesto je "chief impact officer" (CISO), što je u firmama liderska pozicija. Njegov nadređeni je CEO, a zadatak CISO-a je da osmišlja strategije poslovanja i menadžmenta.

Kao što se već ranije pisalo, Harry radi u Silicijskoj dolini, u firmi koja je napravila aplikaciju BetterUp, osmišljenu za zaposlenike tvrtki. Koriste je giganti poput Facebooka, a vrijedi 1,25 milijardi funti.

Radi se o klasičnoj američkoj priči: aplikacija "spaja coaching, AI tehnologiju i stručnjake bihevioralne znanosti kako bi povećala individualnu otpornost, prilagodljivost i učnikovitost".

Drugim riječima, aplikacija će vam davati savjete za bolji život i u vama buditi strast kako biste na radnome mjestu bili što produktivniji.

Alexi Robichaux, CEO ove kompanije i Harryjev nadređeni, nije otkrio kolika je Harryjeva plaća niti tjedna satnica. Iako su stručnjaci upućeni u ovaj biznis zaključili da bi Harryju prvi posao mogao donijeti plaću do 2 milijuna funti godišnje (oko 17.5 milijuna kuna).

No Robichaux je BBC-u ipak ispričao neke detalje.

"Harry je na ovoj poziciji već nekoliko mjeseci i jako smo uzbuđeni što tu vijest sada dijelimo i sa svijetom. Svi smo ovdje partneri, tako da on voli da ga se na radnome mjestu zove samo Harry, pa mi to tako i činimo", izjavio je Robichaux.

Kako tumači Wall Street Journal, pozicija "chief impact officera" je relativno rijetka u svijetu korporacija, odnosno više je specifična za neprofitne organizacije.

Daje se naslutiti da je ova pozicija, dakle, izmišljena samo za Harryja (u hrvatskoj stručnoj poslovnoj terminologiji za takva se izmišljena radna mjesta ponekad koristi riječ "uhljeb").

Novi posao se Harryju neće previše razlikovati od onoga što je činio dok su ga još oslovljavali s "prinče": njegov je zadatak da sudjeluje u humanitarnim projektima firme te u javnosti progovara o temama vezanim uz mentalno zdravlje. Samo što to sada ne čini kao predstavnik Monarhije, nego BetterUpa.

Podsjetimo, princ Harry je nedavno skupa sa svojom suprugom Meghan Markle dao veliki televizijski intervju voditeljici Oprah Winfrey. Objasnili su joj razloge zbog kojih su otišli iz kraljičinog krila, a jedan od njih bio je rasizam pojedinih članova kraljevske obitelji.

Kopirati
Drag cursor here to close