Cameron Boyce

Preminuo u snu: Otkriven uzrok smrti 20-godišnjeg glumca

Brojne obožavatelje i glumačke kolege šokirao je odlazak tako mladog glumca te svoju sućut izražavaju na društvenim mrežama. Od Boycea se oprostio i glumac Adam Sandler s kojim je glumio u filmu "Grown Ups 1" i "Grown Ups 2."
Lifestyle / Zabava | 12. 07. 2019. u 12:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cameron Boyce, dvadesetogodišnja Disney zvijezda, preminuo je u subotu od napadaja u snu izazvanog epilepsijom od koje je mladi i talentirani glumac bolovao, otkriva TMZ.

Ujutro ga je u nesvjesnom stanju pronašao njegov sustanar, a nakon dolaska liječnika proglašen je mrtvim na licu mjesta jer na oživljavanje nažalost nije reagirao.

"Preminuo je u snu zbog napada koji je bio posljedica stalnog zdravstvenog stanja od kojega se liječio. Svijet je bez sumnje ostao bez jednog od svojih najsjajnijih svjetala, ali njegov će duh živjeti kroz dobrotu i suosjećanje svih koji su ga poznavali i voljeli", stoji u priopćenju glumčeve obitelji.

Iako se borio s epilepsijom, bolest ga nije sprječavala u ostvarivanju njegovih snova i nije ometala njegovu glumačku karijeru koju je započeo sa samo 11 godina. Boyce je tako bio zvijezda Disneyevih serija "Jessie", "Austin&Ally", "Shake it Up", "Good Luck Charlie" i filmova "Descendents" i "Grown Ups."

Brojne obožavatelje i glumačke kolege šokirao je odlazak tako mladog glumca te svoju sućut izražavaju na društvenim mrežama. Od Boycea se oprostio i glumac Adam Sandler s kojim je glumio u filmu "Grown Ups 1" i "Grown Ups 2."

"Tako mlad. Tako drag. Tako smiješan. Jednostavno najdivnije, najtalentiranije i najpristojnije dijete ovdje. Volio sam to dijete. Toliko je brinuo o svojoj obitelji. Toliko je brinuo o svijetu. Hvala ti, Cameron, na svemu što si nam dao. Toliko toga trebalo je tek doći. Sva naša srca su slomljena. Razmišljamo o tvojoj nevjerojatnoj obitelji i šaljemo najdublje saučešće", napisao je Sandler na Instagramu.

Inače, epilepsija je vrlo raširena bolest, a prema Europskoj deklaraciji o epilepsiji iz 2011. godine, u Europi oko 6 mijuna ljudi boluje od epilepsije, dok je novodijagnosticiranih slučajeva svake godine oko 300 tisuća.

Ovaj vrlo specifičan poremećaj prati posve različite bolesti i stanja pa su izgledi liječenja također različiti i ovise o konkretnim okolnostima koje su dovele do epilepsije.

Analizirajući rezultate liječenja kod velikog broja osoba s različitim oblicima epilepsije, može se reći da se da se napadaji ne pojavljuju kod otprilike dvije trećine onih koji redovito uzimaju terapiju.

Kopirati
Drag cursor here to close