Krvlju svojom plavom...

Portret Kate Moss slikan krvlju ide na dražbu

Ovaj će Peteov likovni uradak 11. veljače biti ponuđen na aukciji koju u Essexu priređuje aukcijska kuća Sworders. Predviđena je minimalna cijena od 5. 800 eura.
Lifestyle / Zabava | 20. 01. 2020. u 13:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Grazia Daily / Pete Doherty i model Kate Moss

Rock glazbenik Pete Doherty i model Kate Moss godinama su 'hranili' britanski bulevarski tisak, a time su stekli i sve uvjete da se priče o njima prenose diljem svijeta.

Pete Doherty (40) i Kate Moss (46) bili su silno zaljubljeni, a 2005. godine su se vjerili. Te godine nastao je i jedan portret slavnog modela kojeg je Doherty naslikao vlastitom krvlju.

Njihova ljubav prestala je 2007., a taj njegov dar svojoj voljenoj i dalje postoji. S obzirom da je ljubav pukla, Pete je sliku te godine poklonio nekom drugome.

Ovaj će Peteov likovni uradak 11. veljače biti ponuđen na aukciji koju u Essexu priređuje aukcijska kuća Sworders. Predviđena je minimalna cijena od 5. 800 eura.

Foto: The Sun / Slika je veličine 20 puta 24 inča

Slika je zapravo apstraktna, barem prema kopiji koju je objavio The Sun.

Upravo zbog burne prošlosti slavnog modela i problematičnog glazbenika, Mark Wilkinson iz aukcijske kuće nada se dobrom uspjehu ove slike, odnosno visokoj cijeni koju bi mogla postići na dražbi.

Peteu Dohertyju ovo nije jedina slika koju je slikao krvlju.

"Krv igra glavnu ulogu u mojim radovima. Suze i znoj ponekad dođu kao dodatak", izjavio je rocker ranije o svome hobiju.

Foto: Reuters / Pete Doherty: Droge i rock

Njegov se način života nije puno mijenjao svih ovih godina. Pariški policajci uhitili su ga u studenom  nakon što je na ulici kupio kokain.

Francuski mediji pisali su kako je pjevač The Libertinesa nosio dva grama kokaina sa sobom dok je šetao pariškim područjem koje je poznato zbog mnogobrojnih dilanja droge.

Pete Doherty već je nekoliko puta bio uhićen zbog posjedovanja droge.

Video: The Libertines - Can
Kopirati
Drag cursor here to close