Cobainov džemper na aukciji

Pletivo: Ne smiješ ga ni mašicama dodirnuti, a košta pravo bogatstvo!

Džemperu nedostaje jedan gumb, ali zato postoje dvije rupe od izgaranja cigaretama, a na desnom džepu je smeđa mrlja, koju trenutni vlasnik odjeće opisuje kao "hrskavu". Vjerojatno potječe od rastopljene čokolade ili čak od izbljuvka.
Lifestyle / Zabava | 25. 10. 2019. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images  / Cobain i njegov omiljeni džemper: Na snimanju albuma "Unplugged" 1993.

Vuneni džemper maslinaste boje kojeg je frontmen američke grupe "Nirvana" Kurt Cobain (1967-1994) nosio na MTV nastupu 1993. godine bit će ponuđen na aukciji.

Početna cijena džempera s rupom od cigarete je 50.000 dolara, iako se očekuje da će biti prodan za mnogo više, između 200.000 i 300.000 dolara.

O kakvim se odnosima cijena radi bit će jasnije ako znademo da je takav džemper, proizveden 60-tih godina, koštao manje od 20 dolara.

Cobainovom džemperu nedostaje jedan gumb, ali zato postoje dvije rupe od izgaranja cigaretama, a na desnom džepu je smeđa mrlja, koju trenutni vlasnik odjeće opisuje kao "hrskavu". Vjerojatno potječe od rastopljene čokolade ili čak od izbljuvka.

"Kurt je stvorio grunge izgled. Nikada nije nosio scensku odjeću na koncertima", rekao je predstavnik aukcijske kuće Julien's Auctions i dodao da je taj džemper Cobain najviše nosio.

Šef ove aukcijske kuće Darren Julien ističe kako je Cbainov džemper istinski 'sveti gral' grunge mode.

Foto: AFP / Cobainov džemper kao  'sveti gral' grunge mode devedesetih

Osim Cobainova džempera, na prodaji će biti i gitara Fender Mustang za ljevoruke, a na tom instrumentu je frontmen Nirvane svirao tijekom turneje "In Utero". Gitara bi mogla postići cijenu i do 500.000 dolara.

Na aukciji će se naći i crna plišana jakna koju je nosio Michael Jackson na 65. rođendanu Elizabeth Taylor, kao i gitare koje su pripadale Elvisu Presleyju, Paulu McCartneyju i Madonni.

Aukcijska kuća prodaje i rukom napisan tekst za pjesmu "Mr. Tambourine Man" Boba Dylana.

Za sve predmete slavnih obožavatelji će se moći nadmetati u New Yorku ili putem interneta 25. i 26. listopada.

Video: Nirvana - The Man Who Sold The World (MTV Unplugged)
Kopirati
Drag cursor here to close