Otkrivena kraljeva tajna

Otkrivena tajna popularnog Jacksonovog nagiba od 45 stupnjeva

Rezultati istraživanja na kojem su indijski neurokirurzi radili godinu i po objavljeni su u listu ''Journal of Neurosurgery''.
Lifestyle / Zabava | 24. 05. 2018. u 16:16 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otkrivena je tajna kako je kralj popa Michael Jackson izveo dio koreografije iz pjesme ''Smooth Criminal'' i uspio se nageti 45 stupnjeva, a da ne padne, prenosi agencija Anadolija.

Rezultati istraživanja na kojem su indijski neurokirurzi radili godinu i po objavljeni su u listu ''Journal of Neurosurgery''.

Istraživanje su vodila tri neurokirurga s Instituta za medicinsku edukaciju i istraživanje (PGIMER) u Indiji. Naime, poznati pokret je spoj posebno dizajniranih cipela i Jacksonovih jakih tetiva.

U istraživanju na kojem su radili Nishant S. Yagnick, Manjul Tripathi i Sandeep Mohindra navodi se kako čak i najbolji plesači uspiju postići nagib između 25 i 30 stupnjeva.

Posebno dizajnirane cipele s trokutastim dodatkom na petama koji je omogućio kralju popa da čvrsto stoji na zemlji i nagne se prema naprijed pod kutom od 45 stupnjeva, usprkos gravitaciji.

Ipak, neurokirurzi tvrde kako usprkos ovako dizajniranim cipelama, nagib ne bi bilo moguće izvesti bez veoma jakih spinalnih mišića i mišića donjih ekstremiteta.

Kopirati
Drag cursor here to close