Timothy Hutton

Oskarovac optužen za silovanje 14-godišnje djevojčice

Priču je donio portal BuzzFeed, u razgovoru sa Serom Johnston došli su do groznih detalja onoga što joj je, tvrdi, prije 37 godina uvelike odredilo život i budućnost.
Lifestyle / Zabava | 03. 03. 2020. u 12:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oskarom nagrađeni glumac Timothy Hutton optužen je da je prije 37 godina u Vancouveru silovao tada 14-godišnju djevojčicu Seru Johnston. Nekadašnja dječja glumica podigla je krajem 2019. tužbu protiv Huttona, iznoseći uznemirujuće detalje silovanja koje se navodno dogodilo 1983.

Priču je donio portal BuzzFeed, u razgovoru sa Serom Johnston došli su do groznih detalja onoga što joj je, tvrdi, prije 37 godina uvelike odredilo život i budućnost.

Huttona je Sera sa svoje dvije prijateljice upoznala u lokalnom kafiću dok je u Vancouveru snimao film "Iceman". Bio je u društvu prijatelja, a kada se obratio Seri i njezinoj ekipi - cure su bile izvan sebe od sreće. Kako i ne bi, kaže, obratio joj se idol, Oskarovac, mladić koji je postigao sve što i ona želi postići za par godina. Ubrzo je Hutton predložio da zabavu iz kafića Sera, on, njegovi prijatelji i njezine prijateljice presele u hotelsku sobu. Tamo su im ponudili i piće, a Sera je ubrzo shvatila da nešto nije u redu.

"Približavao mi se sve bliže, milovao mi noge. Znala sam i mislila si: 'Ovo nije dobro, neće biti dobro'", prisjeća se Johnston. Ubrzo se smrznula od straha, nagovorio ju je da s njim i njegovim prijateljem ode u spavaću sobu, dok su njezine prijateljice ostale u dnevnoj.

U sobi su je skinuli, kaže, djelovalo je kao ritualno skidanje, priprema za operaciju ili skidanje lutke. Nije se, naime, ni pomicala. Hutton ju je ubrzo silovao na krevetu dok je njegov prijatelj gledao. "Bilo je užasno bolno. Molila sam ga da prestane. Zastrašujuće, apsolutno zastrašujuće", otkrila je Sera za BuzzFeed. Njegov prijatelj pokušao ju je natjerati na oralni seks. Sera Johnston rekla je da joj je to iskustvo obilježilo život i daljnju budućnost.

Hutton, s druge strane, žestoko i kategorički odbija sve optužbe. U izjavi njegov odvjetnik tvrdi da Hutton nikada nije upoznao Seru Johnston te da su njezine teze izmišljene i namijenjene tome da se od njega izvuče značajna svota novca. Tvrdi da je Sera sve izmislila i da za svoje tvrdnje nema nikakvih dokaza. Tražila je 1,5 milijuna dolara odštete, no Huffman je odbio platiti. Pristao je isplatiti joj 135 tisuća dolara.

Da bi se nosio s njezinim tvrdnjama, Hutton je angažirao dvije odvjetničke kuće i tri glasnogovornika. Da rade posao, govori i činjenica da su BuzzFeedu poslali dokument u kojem na 91 stranici difamiraju Seru Johnston i pokušavaju zaustaviti objavu spornog članka. Jedan od osnovnih argumenata činjenica je da je Sera tek sada podnijela tužbu, i to onu u kojoj traži materijalnu odštetu.

 Glumac nije prijavljen na policiji pa nije niti kazneno gonjen. Tvrde i da je bivši dečko navodno silovanje žene pokošao već iznuditi novac od Timothyjevog prijatelja.

S druge strane, Huffman je bio voljan platiti joj 135 tisuća dolara da šuti i više se ne pojavljuje. No, Sera na to nije pristala, tražila je 1,5 milijuna dolara. Stoga glumčevi odvjetnici tvrde da je u svemu htjela samo izvući što više novca.

Novinarima su se oglasile i dvije djevojke koje su uz Seru bile u hotelskoj sobi. Posvjedočile su, ostavši anonimne, da je Sera bila u spavaćoj sobi s dva muškarca i da su mislile da se radi o seksu na koji je pristala. Zvučala im je čudno i u bolovima, no nisu mogle pretpostaviti da se radi o silovanju. "Recite joj samo da mi je užasno žao što nisam to spriječila", rekla je jedna od prijateljica u intervjuu.

Kopirati
Drag cursor here to close