Sandra Bullock

Oglasila se o seksualnom zlostavljanju: Bilo mi je tek šestnaest

"Ja sam seksualno zlostavljanje iskusila sa 16 godina. Ostala sam paralizirana, sjećam se da sam pomislila: 'Hoće li mi itko povjerovati? Neće", izjavila je u razgovoru za InStyle.
Lifestyle / Zabava | 05. 05. 2018. u 22:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sandra Bullock, američka glumica koja se može pohvaliti Oscarom, u novom je intervjuu ispričala da ne poznaje niti jednu žensku osobu koja nije iskusila neki oblik seksualnog zlostavljanja te da je i sama bila žrtva - sa svega 16 godina.

"Ja sam seksualno zlostavljanje iskusila sa 16 godina. Ostala sam paralizirana, sjećam se da sam pomislila: 'Hoće li mi itko povjerovati? Neće", izjavila je u razgovoru za InStyle.

Kaže kako je doskora žrtva bila ta koja se treba stidjeti, a ne nasilnik.

"'Sve donedavno žrtve su bile te koje su bile posramljene i tako se osjećale, ne počinitelji. Danas djecu učimo da se ne srame i ne boje. Barem se ja nadam da ih tako odgajam", govori Bullock.

Na svu sreću, stvari se mijenjaju i zlostavljane osobe dobivaju sve više pažnje javnosti i sredine u kojoj neposredno žive i rade.

Ona je u dobi od 53 godine još uvijek jedna od najbolje plaćenih glumica u filmskom svijetu, ali i u svijetu mode i ljepote. No, ono što je još izdvaja jest činjenica da je iznimno društveno angažirana.

Pokret protiv seksualnog nasilja u Hollywoodu, Time's Up, Sandra je pomogla s pola milijuna dolara vlastitog novca, smatrajući da je on od vitalne važnosti za žene širom svijeta.

"Lako je dati novac ljudima koji su hrabri i glasno pričaju. Ali Time's Up nije pokret koji podržava samo glumice, već svaku ženu koja je na bilo koji način zlostavljana i bori se živjeti slobodno", rekla je Bullock.

Glumica podržava i pokret All Raise, koji je partnerski platformi Time's Up i koji pomaže ženama i manjinama ravnopravno uključivanje u svijet tehnologije.

"Naša je dužnost činiti sve što je u našoj moći da pomognemo. Mogu vam samo reći da ne poznajem niti jednu osobu koja nije iskusila neki oblik seksualnog zlostavljanja ili ne poznaje nekoga kome se to dogodilo", napominje Bullock.

Gledajući u budućnost, želi biti sigurna da će njezina (usvojena) djeca, osmogodišnji sin Louis i petogodišnja Laila, odrastati slobodno i bez straha.

Ubio se manijak koji je proganjao Sandru Bullock

Policajci su u srijedu došli pred kuću Joshue Corbetta (41) u Los Angelesu kako bi ga uhitili jer je prekršio zabranu približavanja glumici Sandri Bullock (53) na manje od 200 metara koja vrijedi do lipnja 2022.

Nakon dolaska policije Corbett se zabarikadirao u kući, a prijetio im je kako će ih ozlijediti jer je naoružan. Uskoro su stigli specijalci kako bi 'probili' put, a obližnje ulice su blokirali dok su rješavali kriznu situaciju. Nakon što su ga specijalci nagovarali pet sati da se preda, upucao se iz pištolja. Kada su policajci provalili u njegov dom, našli su čitav arsenal oružja.

Corbetta su prošle godine pustili iz ustanove za liječenje mentalnih bolesnika, a policija je odmah obavijestila Bullock. Oskarovka se iznenadila što su njezinog zaluđenog fana pustili dvije godine ranije, a primijetila ga je u blizini svoje kuće u Los Angelesu.

Joshua Corbett je 2014. provalio u glumičin dom te joj je kucao na vrata spavaće sobe, a u sobi do njezine je bio njezin tada četverogodišnji sin Louis. Prestravljena oskarova sakrila se u ormar te je zvala policiju koja je brzo stigla te su odmah uhitili Corbetta.

Joshua je nakon suđenja dobio pet godina uvjetne kazne i morao je na obavezno psihijatrijsko liječenje, a tvrdio je kako nije kriv. Dok je bio u pritvoru, policajci su primijetili da sa sobom nosi bilježnicu u kojoj je zapisivao što će sve napraviti Bullock jednom kada provali u njenu kuću. Nekoliko je puta detaljno opisao silovanje, a prema njegovim bilješkama se vidjelo da je danima pratio glumicu te je znao svaki njen korak.

Bullock je tražila zabranu približavanja za Corbetta kada je saznala za njegove planove, a on od ranije ima osude za provale i uhođenja. Snimka glumičinog poziva policiji tijekom provale 'iscurila' je u javnost prije dvije godine.

Video: Ubio se manijak koji je vrebao glumicu Sandru Bullock
Kopirati
Drag cursor here to close