Aukcija

Odijela koje je Sean Connery nosio u filmu prodana za 7000 funti

Smatra se da je pokojna zvijezda nosila odijela u ulozi Jamesa Bonda u filmovima tijekom 1980-ih.
Lifestyle / Zabava | 25. 06. 2021. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva odijela za koja se smatra da ih je Sir Sean Connery nosio u filmu prodana su za gotovo 7000 funti (9.732 dolara) na internetskoj aukciji.

Smatra se da je pokojna zvijezda nosila odijela u ulozi Jamesa Bonda u filmovima tijekom 1980-ih.

Sivo odijelo, za koje se vjeruje da ga je imao na sebi u filmu "Nedodirljivi", u srijedu je prodano za 1.625 funti na Lyonovoj i Turnbullovoj dražbi rijetkih knjiga, rukopisa, karta i fotografija.

Smatra se da je svijetlo ??odijelo koje je Sir Sean nosio ili u "Pet dana jednog ljeta" ili u "Nikad ne reci nikad", prodano za 5.250 funti.

U međuvremenu se dokument s otiscima prstiju Mahatme Gandhija - za koji se smatra da je možda jedini postojeći - prodan na istoj dražbi za 107.500 funti, daleko iznad procjene od 5.000 do 10.000 funti.

Cathy Marsden, stručnjakinja za rijetke rukopise i knjige u Lyon & Turnbullu, rekla je: "Jedna od sjajnih stvari u mom poslu je velika raznolikost djela s kojima se susrećete i bogatstvo priča iza njih".

"Na dražbi smo imali doista zanimljiv niz predmeta, ali sve što ima veze sa Sir Seanom Conneryjem uvijek plijeni maštu javnosti", rekla je.

Rijedak primjerak prvog tvrdoukoričenog izdanja "Harryja Pottera i kamena mudraca" JK Rowling prodan je za 5000 funti, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close