Whitney Houston

Obiteljska zla kob: Još jedna smrt u krugu tragično preminule dive

Nick je proglašen krivim za smrt Bobbi Kristine u građanskoj parnici pa je milijunski iznos odštete morao isplatiti članovima njezine obitelji. Njegova smrt posljednja je u nizu tragedija koje su vezane uz obitelj neprežaljene dive Whitney Houston.
Lifestyle / Zabava | 03. 01. 2020. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Nick Gordon i Bobbi Kristina Brown

Nick Gordon, mladić osuđen za smrt svoje djevojke Bobbi Kristine Brown, kćeri slavne glazbenice Whitney Houston, pronađen je mrtav.

U srijedu je tu vijest potvrdio njegov odvjetnik, koji o uzrocima smrti nije govorio, rekao je tek da se Nick trudio ostati trijezan i stabilan nakon svega što ga je snašlo posljednjih nekoliko godina.

"Unatoč svim nevjerojatnim kušnjama s kojima se Nick zadnjih godina borio, mogu iskreno reći da se jako trudio ostati uzdignute glave i trijezan te da je iskreno i iznad svega htio u sreći i zdravlju živjeti sa svojom obitelji", kazao je odvjetnik Joe Habachy.

Naime, Nick je proglašen krivim za smrt Bobbi Kristine u građanskoj parnici pa je milijunski iznos odštete morao isplatiti članovima njezine obitelji. Vijest o njegovoj smrti posljednja je u nizu tragedija koje su posljednjih godina stizale, a vezane su uz obitelj neprežaljene dive Whitney Houston, čiji je on bio dio i prije nego je postao njezin dečko, a nakon toga i zaručnik.

Naime, Whitney je Gordona uzela pod svoje kad je on imao samo 12 godina, a nakon što ga je njegova majka napustila. To je bio jedan od razloga zbog kojeg je njihova veza od početaka bila osuđivana - on je Whitney zvao majkom, a Bobbi sestricom.

Bobbi Kristina preminula je tri godine nakon majke - na skoro identičan način

Javnost je ostala šokirala u srpnju 2015. godine kada je objavljeno da je njezina kćer jedinica, koju je dobila u vezi s Bobbyjem Brownom, tragično preminula. Bobbi Kristina Brown umrla je uslijed upale pluća koju je dobila nakon što je šest mjeseci ležala u komi, boreći se za život.

Naime, nakon što je uzela ubojiti 'koktel' koji joj je napravio njezin tadašnji dečko, nedavno preminuli Nick Gordon, Bobbi je pozlilo i više se nije probudila. Kada je postalo jasno da je Bobbi jako loše, Nick je fatalne večeri napunio kadu hladnom vodom i gurnuo joj glavu u istu.

Uslijedilo je teško oštećenje mozga, a patolozi nisu uspjeli utvrditi je li Gordon svoju djevojku ubio iz nehaja ili s predumišljajem. Utvrdili su tek da je Bobbi prije smrti konzumirala alkohol, morfij, kokain i marihuanu, piše Gloria.hr.

Foto: AP/dpa /  Whitney Houston sa svojom kćeri Bobbi Kristinom, godinu dana prije tragične smrti slavne pjevačice

Otrovan odnos, sličan onom njezinih roditelja

Tada je na vidjelo izašlo da je Gordon bio posesivan i ljubomoran, odnos im je bio težak i toksičan, sličan onome koji je Whitney Houston imala s Bobbyjem Brownom, ocem preminule djevojke, a mnogi upravo Bobbyja krive i za smrt glazbene dive, smatrajući da ju je upravo on "uništio".

Whitney Houston je pronađena mrtva u veljači 2012. godine. Utopila se u hotelskoj kadi uslijed zloporabe droge. U djetinjstvu je bila seksualno zlostavljana, a navodno se tada uz braću prvi put susrela i s drogom, no nevoljama tu nije bio kraj.

Kako je odrastala i gradila veliku karijeru, tako je upoznala repera Bobbyja Browna, s kojim se vjenčala 1992. godine. U braku su proveli 15 godina, a odnos im je bio turbulentan.

Foto: picture alliance / dpa / Whitney Houston i Bobby Brown živjeli su burnim životom

Divu je pratila zla kob koja se prelila na one njoj najbliže

Navodno ju je Bobby povukao na dno - maltretirao ju je, zajedno su se drogirali, bio je strašno ljubomoran što nikada nije postigao uspjeh kakav je njegova supruga imala. Loš odnos djelovao je razarajuće na Houston i njezinu karijeru, ali i obitelj.

U konačnici su majka i kći skončale na gotovo identičan način - utopile su se  zbog zloporabe droge. Bobbi nije, tvrde oni koji su je poznavali, ni imala šanse uz okolinu u kakvoj je odrastala.

Zla kob pratila je njezinu majku, a prelila se kasnije uvelike na čitavu obitelj u kojoj su dominirali droga, nasilje i teško narušeni odnosi.

Video: Whitney Houston - I Will Always Love You
Kopirati
Drag cursor here to close