Lova

Ništa od koncerta Tonyja Centinskog u Sarajevu

''Sarajevo i ja se volimo i nitko svojim piskaranjem to ne može razbiti'', pisao je Centinski uoči koncerta koji se ipak neće održati.
Lifestyle / Zabava | 26. 01. 2024. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Neka sam i ja to doživio. Eto da i mene netko zabrani ili ti ga otkaže koncert. Sada sam i to doživio. Nemam problem s otkazivanjem koncerta, no još nismo dobili ništa službeno. U ugovoru jasno piše što i kako u slučaju otkazivanja ide'', napisao je na Facebooku Tony Cetinski povodom najava kako će biti otkazan koncert u glavnom gradu BiH u sklopu 40. godišnjice održavanja Zimskih Olimpijskih igara.

''Sva moja snaga i energija sada su usmjerene na koncert kojeg dugujem publici već dugo a to je Arena Zagreb. Koncert će se održati na moj rođendan 31. 5. 2024. i na njemu smiju prisustvovati svi narodi i entiteti s ovih prostora jer naša je deviza samo ljubav! Ovim koncertom ćemo moja publika i ja obilježiti 35 godina mog djelovanja'', napisao je.

Centinski navodi kako će tim koncertom jasno poručiti što misli ''o politici i predrasudama koje vladaju među narodima i usijanim glavama na ovim našim, vašim ili njihovim balkanskim prostorima''.

''S naglaskom na dio stihova: 'Nije važno gdje se moliš, po kojoj svetoj knjizi... Samo je važno jesi li čovjek ili nisi''', napisao je Cetinski na Facebooku. Pjevač je ranije pisao kako će sarajevski koncert biti za pamćenje.

''Sarajevo i ja se volimo i nitko svojim piskaranjem to ne može razbiti'', pisao je Centinski uoči koncerta koji se ipak neće održati.

Pobuna umjetnika

Iako je sve još uvijek na bazi nagađanja, sarajevski mediji objavili su kako je razlog otkazivanja taj što sarajevska gradonačelnica Benjamina Karić nije dozvolila financiranje koncerta, iako je Gradska uprava delegirala projekt prema Vladi KS.

Obilježavanje 40. obljetnice Olimpijade u Sarajevu podiglo je veliku prašinu u javnosti jer su se pojedini glazbenici bunili jer se na proslavu poziva hrvatski pjevač umjesto da se pozovu domaće zvijezde.

Potom je uslijedilo objašnjenje da se na javni poziv prijavila samo jedna agencija s ponudom za koncert Cetinskog.

Haris Fazlagić, direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo koja je jedan od financijera ovog projekta, rekao je za Radio Sarajevo kako je organizator naveo da postoji problem.

Nitko nije pitao Grad?

''Organizator nas je pozvao prije nekoliko dana i rekao da postoji problem. U suštini, nije potpisan ugovor s Gradskom upravom, koja je trebala ustupiti dio novca za organizaciju ovog događaja. Mi smo ostali sufinancijeri ovog događaja i ispoštovali svoj dio dogovora, ali je organizator trebao i doći do dogovora s Gradskom upravom Grada Sarajeva, kako bi do koncerta došlo'', rekao je Fazlagić.

Sarajevaka gradonačelnica Benjamina Karić objavila je na Facebooku kako ''novac koji je doznačen Gradu Sarajevu, a za koje se očekivalo da bude između ostalog namijenjen privatnoj firmi za organizaciju koncerta ne mogu biti i neće biti utrošene zbog nemogućnosti zakonitog i na propisima zasnovanog unosa i utroška istih''.

Za Radio Sarajevo je pak rekla kako ''Grad Sarajevo nije ni trebao biti financijer niti sufinancijer ovog projekta. Grad ne može financirati ništa mimo javnog poziva i to je procedura koja se mora poštovati i biti u skladu sa zakonom. Dakle, Grad Sarajevo s ovim događajem nema nikakve veze", rekla je Karić i navela kako ''Grad Sarajevo nikada nije ni kontaktiran u vezi s ovim projektom''.

Kopirati
Drag cursor here to close