DJ Calvin Harris

Nije njega ubilo oranje: Svaku večer dvije boce "Jack Danielsa"!

"Zadnje što želim su dvije boce viskija svaku večer, živjeti od pekarskih proizvoda čitavu godinu i spavati u smrdljivom autobusu, vrištati u mikrofon 55 minuta i glumiti da sviraš klavijature pet puta tjedno. Sinko, ti su dani iza mene"
Lifestyle / Zabava | 01. 01. 2019. u 20:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svaki DJ ima jedan ''jednostavan'' zadatak: Natjerati posjetitelje svoga performansa da se ''ispale''. Dakako, kad bi to uistinu bilo tako jednostavno, uspješnih DJ-eva bilo bi puno više.

Zvijezda među njima, DJ Calvin Harris (34), jedan je od onih koji su su svojom vizijom glazbe 'koja pomjera s mjesta' ponajviše zaradili.

Posjetitelji partyja koje je on vodio uistinu su se dobro zabavljali, odnosno u najmanju su ruku to željeli vjerovati, a u novije vrijeme ga neki od njih pozivaju da im ponovno uljepša živote.

Nakon što je jedan fan putem Twittera napisao kako mu Calvin na stejdžu tako nedostaje, slavni DJ se oglasio porukom u kojoj kaže kako mu je svega prilično na vrh glave. Barem kad je u pitanju posao DJ-a.

"Zadnje što želim su dvije boce viskija svaku večer, živjeti od pekarskih proizvoda čitavu godinu i spavati u smrdljivom autobusu, vrištati u mikrofon 55 minuta i glumiti da sviraš klavijature pet puta tjedno. Sinko, ti su dani iza mene", napisao je DJ Calvin Harris.

Dvije boce "Jack Danielsa" svaku večer je uistinu veliki poduhvat, ali ovaj škotski glazbenik napominje kako već četiri godine ne pije alkohol.

Harris svojim fanovima objašnjava koliko pogubno može biti redovito konzumiranje žestokih pića u velikim količinama. Jedni mu na tome čestitaju, a drugima i dalje naprosto strahovito nedostaje.

"Stvari su sad ponešto manje vesele, ali zato od 2014. više nemam srčanu aritmiju", kaže DJ Calvin Harris na jednom mjestu.

Video: Calvin Harris, Dua Lipa - One Kiss (Official Video)

Calvin Harris je najplaćeniji DJ na svijetu

Magazin Forbes svake godine sastavlja listu najplaćenijih DJ-eva svijeta. Elektronička glazba posljednjih je godina na vrhuncu popularnosti, a dok je puno onih koji ponavljaju da DJ-evi nisu glazbenici nego samo “stiskači gumbova”, oni pune stadione i festivale diljem svijeta. Njihova zarada mjeri se u milijunima, no na vrhu ima mjesta samo za jednoga.

Forbes je i u 2018. popisao 15 najplaćenijih DJ-eva svijeta, a razlika između 15. na listi i najplaćenijeg je nevjerojatnih 38 milijuna dolara.

Na vrhu liste je očekivano Calvin Harris.

Calvin Harris je na prvom mjestu šestu godinu zaredom sa zaradom od 48 milijuna dolara, a po nastupu u Las Vegasu zarađuje šesteroznamenkaste cifre, dok kao vodeće ime na festivalima od Japana do Hrvatske traži sedmeroznamenkaste svote. Odmah iza njega su Chainsmokers s 45,5 milijuna dolara, duo iz singlova “Closer” i “Something Just Like This” nastupio je 100 puta u promatranom periodu, objavio je Forbes u kolovozu.

Lista 15 najplaćenijih DJ-eva izgledala je ovako:

15. Afrojack – 10 milijuna dolara
14. Dimitri Vegas & Like Mike – 10,5 milijuna dolara
13. DJ Snake – 11 milijuna dolara
12. Kygo – 11,5 milijuna dolara
11. Axwell Λ Ingrosso – 12 milijuna dolara
10. Martin Garrix – 13 milijuna dolara
9. Kaskade – 13,5 milijuna dolara
8. David Guetta – 15 milijuna dolara
7. Diplo – 20 milijuna dolara
6. Zedd – 22 milijuna dolara
5. Marshmello – 23 milijuna dolara
4. Steve Aoki – 28 milijuna dolara
3. Tiësto – 33 milijuna dolara
2. The Chainsmokers – 45,5 milijuna dolara
1. Calvin Harris – 48 milijuna dolara

Kopirati
Drag cursor here to close