Ništa od igre

Nestvaran podbačaj Marvel’s Avengersa

Igra je pokupila relativno osrednje ocjene i vrlo brzo je pala u zaborav
Lifestyle / Zabava | 07. 11. 2020. u 17:06 Bljesak.info
Video trailer za igricu Marvel’s Avengers

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marvelovi su Avengeri vrlo unosna franšiza te se očekivalo da će visokobudžetna igra tog naziva polučiti zapažen rezultat na tržištu prvenstveno zbog samog imena, piše portal HCL.hr.

No, igra je pokupila relativno osrednje ocjene i vrlo brzo je pala u zaborav. Na Steamu su primjerice daleko popularnije neke indie igre čiji budžet nije bio ni 1% od onoga što je tvrtka Square Enix uložila u Marvel’s Avengers.

Prema izvješću o poslovanju spomenute tvrtke u razdoblju od sedmog do desetog mjeseca 2020., Marvel’s Avengers nije uspio ostvariti zapažen financijski rezultat.

Konkretne brojke prodanih primjeraka se ne spominju, no jasno je da je igra podbacila jer je Square Enix u spomenutom razdoblju poslovao uz gubitak od 40,7 milijuna eura.

Usporedbe radi, u prethodnom kvartalu Final Fantasy 7 Remake prodan je u pet milijuna primjeraka, kao PS4 ekskluziva, te je Square Enix tada ostvario profit od 81,4 milijuna eura.

Prema procjenama jednog analitičara, Marvel’s Avengers prodan je u otprilike tri milijuna primjeraka, što je jedva 60% onoga koliko su u Square Enixu predviđali.

Analitičar također procjenjuje kako je na razvoj i marketing igre potrošeno blizu 200 milijuna dolara.

Video: Video igranja Marvel’s Avengersa
Kopirati
Drag cursor here to close