Bijeda

Ne smijemo nastupati niti prenositi: BHRT je dužna za Eurosong skoro 11 milijuna KM

''Eurosong nije samo natjecanje za najbolju pjesmu, Eurosong je puno vise od tog'', rekli su s državne televizije.
Lifestyle / Zabava | 24. 05. 2021. u 12:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"BHRT od 2017. godine je pod sankcijama EBU-a (European Broadcasting Union) zbog dugovanja od oko 6 milijuna CHF (oko 10,7 milijuna KM)", rekli su za N1 iz BHRT te pojasnili kako sankcije EBU-a podrazumijevaju ne samo da ne možemo aktivno sudjelovati nego znače da ne možemo ni pasivno, odnosno da ne mogu raditi ni prijenos Eurosonga.

“Prošle godine imali smo priliku prenositi show 'Europe Shine a Light' koji je zamijenio natjecanje u 2020. godine zahvaljujući odluci EBU-a koja nam je zbog pandemije izašla u susret i omogućila prijenos. Nažalost, ove godine to nismo bili u mogućnosti”, rekli su iz BHRT-a.

BiH je zadnji put na ovom natjecanju nastupila 2016. godine, a  BHRT nema financijska sredstva kojim sama može financirati sudjelovanje predstavnika Bosne i Hercegovine na ovom najspektakularnijem i najskupljem tv-show programu na svijetu imajući u vidu trenutni način ali i stupanj naplate RTV pristojbe, rekli su iz BHRT-a.

Naveli su kako ''samo uz podršku gospodarstva, državnih organa, institucija, građana i u zajedničkom ulaganju u proizvod zvani predstavnik BiH na Eurosongu mogli bismo brzo očekivati povratak BiH na ovo natjecanje''.

''Eurosong nije samo natjecanje za najbolju pjesmu, Eurosong je puno vise od tog'', rekli su s državne televizije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close