Novi Sad

Mostarska kantautorica Anita Šunjić osvojila prvu nagradu festivala ''Takt''

Anita nam je istaknula da u regiji postoji nekoliko sličnih festivala, ali da je zajednički cilj upravo povezivanje svih kantautora, ali i organizatora u jednu veliku mrežu.
Lifestyle / Zabava | 07. 10. 2022. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Anita Šunjić nam je prije tri mjeseca predstavila ukupno peti singl pod nazivom ''Ostavi trag'', s kojim se ponovo vratila na izdavački put poslije skoro tri godine.

Još na promociji najavila je da će odmah po završetku ove priče krenuti sa kreativnom pripremom za sljedeći singl i objavila naziv istog ''Nešto lijepo ostani''.

Otkrila nam je da u svojoj kolekciji ima više neobjavljenih pjesama, ali je ova napisana posljednja i u tom trenutku zvučala je kao nešto drugačije, zrelije od svega što je ranije stvarala, a to je ''Nije ni važno ni tko je u pravu, samo nešto lijepo ostani''

Upravo zbog ove pjesme danas govorimo o pobjednici festivala ''TAKT'', koji je multimedijalni, interkulturalni festival koji se organizira 11. put za redom u Novom Sadu.

Tijekom svih prethodnih godina njegovalo se i podržavalo autentično umjetničko stvaralaštvo, a festival je dobio internacionalni karakter te u svoj program uključio sve vrste umjetnosti: film, glazbu, ples, kazalište, slikarstvo, književnost.

Ipak, središnji segment festivala i dalje ostaje predstavljanje i natjecanje kantautora, koji dolaze iz svih zemalja regije: Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Poljske, Slovačke, Francuske i drugih.

Anita nam je istaknula da u regiji postoji nekoliko sličnih festivala, ali da je zajednički cilj upravo povezivanje svih kantautora, ali i organizatora u jednu veliku mrežu.

Nakon završetka događaja, razmjenjuju se kontakti te se vremenom ponovno sretnu na nekom drugom mjestu.

Foto: PR / Anita Šunjić u Novom Sadu

Ipak, ističe nam da je ''Takt'' njeno najdraže takvo mjesto, mjesto na koje se vraća i kao publika i podrška ostalim kolegama.

Sljedeće godine imat će priliku zbog ovogodišnje pobjede da bude i u odgovornijoj ulozi, kao član žirija.

Dalje slijedi rad u studiju na ovoj pjesmi te službeno predstavljanje i izdavanje.

Inače pravilo svih festivala je da se na natječaj šalje pjesma koja nije izdana ranije te se može poslati i demo verzija. Anita ističe da je rezultat došao kao totalno iznenađenje, ali to također smatra kao znak da se ne smije dogoditi ponovo neka pauza, ili odlaganje daljnjeg studijskog rada.

''Važna je pjesma, priča u koju se vjeruje te rad na onome što čini živim'', navodi.

Za kraj nam je ostavila misao da bi voljela u budućnosti potaknuti još nekog kantautora iz Mostara da se prijavi na ''Takt'' i ostale festivale te da stoji na raspolaganju za sve informacije oko istih.

Kopirati
Drag cursor here to close