Mostar Street Arts Festival

Mladi iz regije na tjedan dana u Mostaru pronašli dom

Oni su bili angažirani na brojnim volonterskim zadacima tijekom festivala, a imali su i priliku posjetiti veliki broj turističkih atrakcija Hercegovine.
Lifestyle / Zabava | 11. 09. 2021. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devet mladih s teritorija Zapadnog Balkana volontiralo je na Mostar Street Arts Festivalu od 05. do 12. rujna.

Naime, oni su bili angažirani na brojnim volonterskim zadacima tijekom festivala, a imali su i priliku posjetiti veliki broj turističkih atrakcija Hercegovine.

Najveći broj njih boravio je u Mostaru, ali i BiH po prvi put. Oni su pomagali su u stvaranju murala, realizaciji kulturnih aktivnosti te dali značajan doprinos odvijanju aktivnosti festivala koji je oživio ulice Mostara, priopćili su organizatori.

"Tijekom ovog iskustva upoznao sam nove ljude sa različitih krajeva svijeta, mogu reći da sam naučio dosta kako o drugim kulturama, tako i o kulturi BiH. Za vreme festivala sam imao priliku uraditi nešto novo, tako da sam vrlo sretan što sam došao ovde i pomogao u provođenju ovog festival", kazao je volonter iz Kosovske Mitrovice Miloš Vučinić.

Volonterka iz Albanije Sidorela Pere iz grada Korce dodala je kako je ovo prvi put kako je posjetila Mostar, ali da je već svojim prijateljima najavila da će se zasigurno vratiti skupa.

Mladi su Mostar posjetili u sklopu ROUTE WB6 Regionalnog Volonterskog programa razmjene, a glavni cilj ROUTE WB6 projekta je promoviranje regionalnog volontiranja kao alata kojim se smanjuje društvena i etnička distance među mladima u regiji.

Kopirati
Drag cursor here to close