Desant na Jajce

Mahmut Orhan održao spektakularan nastup ispod Plivskog vodopada

Fantastičnoj atmosferi svojim nastupima doprinijeli su i bh. izvođači: Nebs Jack, Drop Department i Coem.
Lifestyle / Zabava | 28. 08. 2021. u 16:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čuveni turski DJ i producent Mahmut Orhan, širom svijeta poznat po hitovima ''Feel'', ''Fly Above'', ''6 Days''..., održao je spektakularan nastup ispod Plivskog vodopada u Jajcu u sklopu Festivala ''Desant na Jajce 2021.''.

Usprkos nešto hladnijem vremenu, plato ispod Plivskog vodpada bio je ispunjen posjetiteljima koji su uživali u ovom raskošnom audio-vizualnom showu.

Fantastičnoj atmosferi svojim nastupima doprinijeli su i bh. izvođači: Nebs Jack, Drop Department i Coem.

U sklopu ''Desanta na Jajce 2021.'' večaras od 21 sat nastupa ''Divanhana''.

Iako je prvobitno bilo predviđeno da se i ovaj koncert održi ispod Plivskog vodopada, nastup ''Divanhane'' će zbog najavljene kiše biti održan u Gradskoj sportskoj dvorani u Jajcu.

Pored glazbenih događaja, u sklopu ''Desanta na Jajce 2021.'' održavaju se i projekcije najboljih filmova sa ovogodišnjeg, 27. Sarajevo Film Festivala.

Također, upriličena je i izložba umjetničkog studija ''Articoolisan'', koju posjetitelji mogu u narednih mjesec dana pogledati u prostoru Zavičajne etno zbirke Jajce.

Podsjećanja radi, ''Desant na Jajce'' (desant od francuskog descente = silazak, spuštanje, iskrcavanje...) događaj je nastao sa namjerom da obogati kulturnu ponudu Jajca u ljetnom periodu, sa ciljem da se u ovaj grad privuče što više turista, ali i da se promovira bogata kulturno-povijesna i prirodna baština Kraljevskog grada Jajca.

''Desant na Jajce'' je prošle godine pokrenula Inicijativa ''Odmori u BiH'' u suradnji sa JU Agencija ''Jajce''.

Ovogodišnji ''Desant na Jajce'' održava se uz podršku Općine Jajce i općinskog načelnika Edina Hozana, Vlade Srednje-bosanskog kantona, Federalnog ministarstva kulture i sporta i i Fondacije za glazbene, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.

Sponzori događaja su Jaegermeister, Heineken, Smirnoff, Johnnie Walker, Coca-Cola i Zlatna džezva.

Kopirati
Drag cursor here to close