Red Bull BC One

Logistx i Amir su novi svjetski prvaci u breakdanceu

U Gdanjsku je nastupilo 16 natjecanja u muškoj i 16 natjecateljki u ženskoj konkurenciji (bilo je ovo prvo finale s 16 žena), a prethodno je održano više od 60 kvalifikacijskih turnira u 30 zemalja diljem planete.
Lifestyle / Zabava | 09. 11. 2021. u 17:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

B-Girl Logistx iz SAD-a i B-Boy Amir iz Kazahstana okrunjeni su za svjetske breakdance prvake nakon što su nadmašili sve suparnike u Svjetskom finalu natjecanja Red Bull BC One 2021, održanom proteklog vikenda u Gdanjsku.

Godišnje natjecanje u breakdanceu, održano proteklog vikenda u Ergo Areni u Gdanjsku (Poljska), okupilo je najbolje svjetske brejkere iz 18 zemalja koji su se u dvobojima 1-na-1 borili pred tisućama fanova u dvorani, dok su stotine tisuća gledatelja iz cijelog svijeta pratile online prenos uživo.

Foto: PR / Logistx i Amir su novi svjetski prvaci u breakdanceu

U Gdanjsku je nastupilo 16 natjecanja u muškoj i 16 natjecateljki u ženskoj konkurenciji (bilo je ovo prvo finale s 16 žena), a prethodno je održano više od 60 kvalifikacijskih turnira u 30 zemalja diljem planete.

Logistx (pravim imenom Logan Edra) je s trona skinula dvostruku (i aktualnu) prvakinju, B-Girl Kastet iz Rusije. U finalnom meču porazila je još jednu natjecateljicu iz Rusije, B-Girl Vavi. S 18 godina, Logistx je najmlađa brejkerka koja je osvojila pojas prvaka Red Bull BC One.

''Ovo je kao san. Mnogo puta sam doslovno zamišljala ovaj trenutak. Red Bull BC One je nešto što sam uvijek željela osvojiti. Mislim da u pitanju nisu samo pojas i titula, već ono što predstavljam na bini, vrijednosti i moral. Hvala svima u dvorani što su mi dali ovu energiju'', rekla je mlada Amerikanka.

Video: Red Bull

Amir je prvi breakdancer iz Kazahstana koji je pobijedio u svjetskom finalu natjecanja. U završnom dvoboju dominirao je nad Kanađaninom Philom Wizardom. Kazahstanac je u finale ušao kroz Last Chance Cypher, dodatne kvalifikacije održane dva dana ranije.

''Osjećao sam snagu u duši i mislima, i drago mi je što sam tu snagu uspio pokazati ovdje, na ovoj bini'', izjavio je 24-godišnjak.

Video: Red Bull

Logistx (pravim imenom Logan Edra) je rođena i odrasla u Kaliforniji, i ovo je (nakon 2019) bio njen drugi nastup u svjetskom finalu. Ova već etablirana breakdancerka nastupa za ekipe Underground Flow crew i BreakinMIA, a članica je i elitnog Red Bull BC One All Stars tima.

Rođen u Kazahstanu i s trenutnom adresom u Rusiji, B-Boy Amir (pravim imenom Amir Zakirov) ima izuzetno nepredvidiv stil plesa i brzo se probija na međunarodnoj breakdance sceni.

Finale je ove godine bilo u znaku broja 18: pored spomenutih 18 zemalja, bilo je ovo 18. po redu izdanje natjecanja , a identičan je i broj godina nove prvakinje - 18.

Kopirati
Drag cursor here to close